st., 6. duben 2016 11:50

Norský „Kanibal“ kariéru nekončí. Svoje síly si chce se soupeři poměřit i za dva roky na zimní olympiádě v Jižní Koree

Norsko - Fenomén, kterým dvaačtyřicetiletý norský biatlonista Ole Einar Björndalen bezpochyby je, již před mistrovstvím světa v Oslu konstatoval, že po jeho skončení ukončí i svoji kariéru. Ohledně této zprávy se toho v biatlonovém světě hodně napovídalo a nadiskutovalo. Nikdo totiž nevěřil, že by biatlon přišel o jakoukoliv další účast v závodech takové legendy, jako je právě Björndalen.


Ten o konci kariéry přemýšlel už v roce 2014. Plánoval odejít z norské reprezentace po skončení zimních olympijských her v ruské Sochi. Tam ovšem vybojoval dvě medaile a to ho vedlo k přehodnocení jeho rozhodnutí. Zisk čtyř cenných kovů na domácím světovém šampionátu, který se konal letos v březnu, ho i tentokrát donutil ke změně názoru. Sám biatlonista se nechal slyšet, že motivace mu rozhodně neschází. Na další sezónu se už teď těší. „Myslím, že stále něco mohu v biatlonu dokázat“ dodal na tiskové konferenci Björndalen.

Nyní má v plánu bojovat ještě dva roky v norské reprezentaci, se kterou bude objíždět Světový pohár. Svou kariéru chce završit zimní olympiádou v Pchjongčchangu, kde bude mít možnost rozšířit svou sbírku třinácti olympijských medailí. Ovšem vzhledem k tomu, že sportovci bude v tu dobu již 44 let, dá se očekávat, že tentokrát svoji kariéru po olympiádě opravdu ukončí.

Na tiskové konferenci také poprvé veřejně promluvil o vztahu s běloruskou biatlonistkou Darjou Domrachevovou. Zároveň svět informoval o tom, že je jeho přítelkyně v očekávání. Prvního potomka by se měl Ole Einar Björndalen dočkat tento rok v říjnu.

Zobrazeno 1585 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:20
Pro psaní komentářů se přihlaste