po., 4. březen 2019 14:20

Nová aplikace z dílny Czech Zero Waste pomůže k omezení odpadu

Čtyřicetidenní výzva od Czech zero waste Čtyřicetidenní výzva od Czech zero waste Zdroj: Facebook Czech Zero Waste
Helena Škrdlíková a její kamarádky Jana a Michaela. Tři iniciátorky, které stojí za projektem Czech Zero Waste. Podle myšlenky života bez odpadů se dívky rozhodly žít a zároveň své zkušenosti a tipy předávají ostatním. Jejich blog byl první svého druhu v Česku a nyní jsou inspirací nejen pro celou zero waste komunitu, ale i pro začínající nadšence. Navíc od zítra spouští čtyřicetidenní výzvu, která může přispět k omezení vyprodukovaného odpadu.

Mobilní aplikace Czech Zero Waste je dostupná ke stažení již nyní, i když výzva ještě nezačala. První úkol se v ní objeví už zítra, poslední bude čekat na splnění 14. dubna. Splnění těchto úkolů může pomoci ke snížení celkové produkce odpadu. Aplikace je určena pro ty, které už zero waste lifestyle zajímá, ale i pro úplné začátečníky. „Na App Storu si ji za první dva dny stáhlo 808 z vás a aplikace je momentálně 2. nejoblíbenější v kategorii Životní styl. Z Google Play putovala aplikace už do 1255 mobilů,“ uvedlo trio z Czech Zero Waste na svém Facebookovém profilu.

„Na našem blogu jsou dvě hlavní kategorie, do jedné se snažíme dávat konkrétní tipy a návody na to, jak bezobalově žít. Dozvíte se třeba, kde a jak nakupovat, jak se zero waste zažít, nebo jak si vyrobit vlastní prací prášek. A druhá hlavní část blogu je o našich bezobalových životech, třeba o tom, jaké jsme měly Vánoce bez obalu, anebo jak cestujeme,“ uvedla Helena Škrdlíková pro Českou televizi. Blog zaměřený na životní styl zero waste funguje z iniciativy této nadšené trojice už od roku 2015. Od té doby se čtenáři mohli seznámit s množstvím nápadů, jak se chovat „udržitelněji“ k životnímu prostředí, ale i sami k sobě. Mimo to, jak po sobě nechat na planetě co nejmenší odpadovou stopu, totiž holky sdílí i tipy na přírodní kosmetiku.

Zobrazeno 1387 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2019 22:06
Kristýna Sudková

To, že nepoznám levou a pravou stranu, ještě neznamená, že nevím kam jít.

Pro psaní komentářů se přihlaste