po., 11. květen 2020 17:04

Nová bageta rozděluje národ

Internet opět srší humorem Internet opět srší humorem Zdroj: https://www.instagram.com/tmbkofficial/
Česká republika – Teprve nedávno spatřila světlo světa nejnovější bageta oblíbeného potravinového řetězce Bageterie Boulevard. Nikdo však nemohl tušit, že kuře se salsou v křupavém pečivu dokáže být tak kontroverzní záležitostí a vyvolat takovou vlnu nenávisti. Celá situace navíc znepokojila fanoušky bageterie. Mnohdy si nejsou jistí, zda se jedná o promyšlený marketingový tah nebo jen o kulinářskou chybu ze strany porotců. 

„Šťavnaté kuřecí maso, pikantní omáčka z paprik guajillo, salsa pico de gallo, zakysaná smetana, nakládaná červená cibule a čedar,“ tak popisuje novinku oficiální web Bageterie Boulevard. Na první pohled to vypadá, že si bagetu neoblíbí snad jen ti, kteří příliš neholdují pálivému jídlu. Avšak i cena cena tohoto produktu mnohé lidi odrazuje – 129 korun za pečivo se zeleninou a troškou kuřete je podle některých hlasů zkrátka až příliš. Názory se ale jako u každého tématu různí. „Je to výborná bageta, která za svoje peníze jednoznačně stojí,“ zhodnotil novinku autor oblíbeného youtubového kanálu JdemeŽrát, který se zaměřuje na recenze nejrůznějších pokrmů.

Rychle se však ukázalo, že problém není ani tak chuť nebo cena samotného pečiva. Lidem neleží v žaludku ani tak bageta samotná, ale spíš její autorka a vítězka kuchařské show Masterchef Pavlína Lubojatzky. Fanoušci soutěže označují Pavlínu za přecitlivělou a nesympatickou. Stěžují si hlavně na to, že soutěž vyhrál nejvíce nenáviděný soutěžící jen kvůli sledovanosti – nikoliv díky talentu.

A jak už to v naší době bývá zvykem, internet zaplavily nejrůznější vtipy a memes, které celou situaci zesměšňují. Ani komentující na facebookové stránce Bageterie Boulevard si neberou servítky.

„Už jen z principu, že to vyhrál člověk, který je protežovaný kvůli sledovanosti, protože ho všichni nesnáší, si tuto bagetu nedám. Tuhle výzvu nevyhrál člověk, co má rád kuchyň, vaření. To vyhrál člověk, co o tom jen mele, ale pak brečí kvůli kravinám. To, co předvádí, tak nevypadá láska k vaření a jídlu,“ rozepsala se fanynka stránky Karolína Sedlářová.

A Karolína Sedlářová není jediná, kdo se rozhodl bagetu zcela bojkotovat. Další uživatelé mají stejný názor a sarkasticky přejí bageterii hodně štěstí s prodejem. „Vlastně máme už vyprodáno hned na několika pobočkách," reaguje pohotově na komentáře správkyně stránky Daniela. 

Podle některých jsou však tyto vtípky a nenávist až příliš. Například populární youtuber Lukefry celou situaci označil za kyberšikanu. Na zpravodajském serveru idnes.cz dokonce běží anketa, kde každý čtenář může hlasovat, zda se o kyberšikanu opravdu jedná. Přes osm a půl tisíce hlasujících však tvrdí, že to kyberšikana rozhodně není.

Zobrazeno 1494 krát
Naposledy upraveno: st., 13. květen 2020 22:28
Pro psaní komentářů se přihlaste