ne., 13. březen 2016 21:57

Nová show Clarksona, Hammonda a Maye odstartuje nejspíš až na podzim

Velká Británie - Již loni bylo rozhodnuto, že moderátoři „starého“ Top Gearu – celosvětově nejsledovanější motoristické show, začnou připravovat nový pořad pro internetovou platformu Amazon Prime. Stalo se tak potom, co hlavní hvězdě pořadu Jeremymu Clarksonovi, televize BBC, která Top Gear původně vysílala, neprodloužila smlouvu. Zbylí moderátoři pak britského mediálního giganta opustili také. Nyní však britský kulturní server Digital Spy přinesl informaci, že trio Clarkson, Hammond a May uvede novou show pro Amazon pravděpodobně až na podzim letošního roku.

Web Digital Spy s odvoláním na zdroj přímo z Amazonu dále uvádí i další nové podrobnosti. Všichni moderátoři mají mít podepsané smlouvy na tři série po dvanácti dílech. Každá epizoda bude asi hodinu dlouhá. Přestože chce Amzon show distribuovat přes placený server, kde je standardem zpřístupnění celé série najednou, očekává se, že bude každý týden nahrán vždy jeden díl.

Je také jasné, že v novém pořadu již nebude vystupovat závodník Stig. I když si má Clarkson, Hammond and May Show zachovat původní koncept, všechny hlavní rysy Top Gearu, jako právě Stig nebo rubrika s hvězdami v autě za rozumnou cenu, zůstávají jako součást vysílacích práv BBC. Ta rozjíždí nový Top Gear, který bude moderovat například i Matt LeBlanc, známý jako Joey ze seriálu Přátelé.

Odchod dlouhodobě kontroverzního moderátora Jeremyho Clarksona z BBC způsobil loňský incident. Clarkson měl desítky minut nadávat a pak i fyzicky napadnout pomocného producenta Top Gearu Oisina Tymona za to, že po natáčení nebylo připraveno teplé jídlo. Moderátor se pak několikrát omluvil a proti jeho propuštění protestovaly tisíce fanoušků. BBC však podle slov svého šéfa Tonyho Hilla nemohla přehlédnout, co se v případu stalo.

Zobrazeno 2501 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:35
Pro psaní komentářů se přihlaste