pá., 3. prosinec 2021 19:38

Nová verze hry Bulánci. Extrémně agresivní polštáře jsou opět v akci

Level Na dobrou noc Level Na dobrou noc Zdroj: https://www.bulanci.cz/portfolio-grid/
„Kdo se vleče neuteče“ Legendární polštářová hra má pokračování. Autoři původní hry oznámili svoje plány na další vývoj. Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika, ale přinesou i řadu novinek a grafické vylepšení. Buclaté polštáře se tentokrát nevrátí pouze na vaše počítačové obrazovky, ale budou plně dostupné i na všech herních konzolích. Bulánci by mohli být ke stažení již v půlce příštího roku. Na podporu hry byla vytvořena speciální kampaň, která odstartovala jejich pokračování.
Grafický pokrok https://www.bulanci.cz/portfolio-grid/

První verze Bulánků se objevila v roce 2001, v této době ji znal skoro každý a také jste si ji mohli zahrát na většině školních počítačů. Oblíbenou freewarovou 2D střílečku Bulánci vytvořila česká firma SleepTeam Labs. Po dlouhém čekání se opět vrací na scénu.

Kampaň na podporu hry

Novou verzi Bulánků by nebylo možné odstartovat bez crowdfundingové kampaně. Během pár hodin od zveřejnění dosáhli vývojáři ze studia SleepTeam vysoké podpory 500 000 korun a částka na kontě stále stoupá. V posledních záznamech dosáhla přes 4 500 000 korun. Díky tomuto enormnímu zájmu komunity mohl vývoj hry plně odstartovat. Studio tento zájem veřejnosti velice překvapil, a tak se vývojáři rozhodli nabídnout odměny všem věrným fanouškům, kteří podpořili pokračování této hry.

Na co se můžeme těšit

Bulánci 2.0 už nebudou pouze multiplayerovou hrou na jednom zařízení, ale hráči budou moci využít tzv. kampaň pro jednoho hráče, kterou lze hrát sólo nebo ve spolupráci s dalšími lidmi. Ve speciálním Battle Royale módu, bude možné soupeřit až ve skupince 32 hráčů najednou. Při nedostatku spoluhráčů zde bude schopnost využití počítačem ovládaných vojáků. Tyto počítačové vojáky si pak může hráč přidat na svoji nebo protivníkovu stranu.
Nová verze také nabídne přizpůsobení svého Bulánka. Podle vlastního stylu hráči budou mít možnost vytvořit polštářového hrdinu u kterého mohou vybrat vzhled, barvu, typ povlečení, ale také doplňky jako třeba brýle, helmu nebo sluchátka.
Ploché polštáře dostanou i nový rozměr, Bulánci se vrátí nově ve 3D. Zažijete střídání dne a noci, nebo nepříznivé vlivy počasí.
Ve hře bude na výběr hned 7 zbraní ve 4 různých módech, kterými jsou Deathmatch, Dobývání, Capture the Flag a Kampaň.
Deathmatch – Mód kde hráči budou hrát buď sami za sebe, nebo se rozdělí do dvou týmů. V tomto módu se nehraje na život ale na body. Na konci hry je vyhodnocena statistika, podle které hráči zjistí kdo byl nejlepší a kolik nasbírali bodů.
Dobývání – V tomto módě stojí proti sobě dva týmy. Cílem hry je zajmout všechny hráče druhého týmu v určitém čase.
Capture the Flag – Cílem tohoto módu je získat vlajku soupeře a donést ji do své základny.
Kampaň – Příběhový mód, který provede hráče historií Bulánků. Obsahuje několik misí s rozdílnými cíli i způsoby hraní.
Jednou z nevýhod nové verze Bulánků 2.0 bude jednorázový poplatek ve výši 400 korun, který bude muset každý hráč zaplatit.

Nová grafická úprava Bulánků

Na jakých platformách si Bulánky 2 zahrajeme

První Bulánky jsme si mohli zahrát pouze v počítačové verzi. Nový Bulánci sebou nesou další vylepšení a to je hratelnost na všech různých platformách. Hráči v Čechách, na Slovensku i ve světě tak budou mít možnost zažít s rodinnou či přáteli ty pravé polštářové bitvy v bezpečí svého gauče. Bulánky 2 si tedy budeme moci zahrát na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Switchi. Díky vysoké finanční podpoře by se Bulánci mohli dostat i na mobilní telefony.

,,Pokud se podaří vybrat miliarda korun, dočkáme se dokonce Bulánků ve virtuální realitě.“ Sdělil vývojářský tým studia SleepTeam

Kdy bude hra ke stažení

Vývojáři ze studia usilovně pracují, aby extrémně agresivní polštáře mohli vydat v co nejbližší době. Bohužel letošní rok se ještě na obrazovky nepodívají. Bulánků 2 by jsme se mohli dočkat v roce 2022. Předběžné spuštění hry by mělo proběhnou v únoru a koncem prázdnin by Bulánci ve verzi 2.0 měli vyjít v plné verzi.

Zobrazeno 694 krát
Naposledy upraveno: so., 4. prosinec 2021 11:58
Pro psaní komentářů se přihlaste