po., 30. březen 2015 22:18

Nový „Král“ na hudební scéně

Years & Years, to je název hudebního seskupení z Londýna, jehož singl King nyní boduje na předních příčkách v hitparádách po celém světě. Skupina však není na hudební scéně žádným nováčkem. Vydala už několik EP (nahrávka delší než singl, ale kratší než CD) a letos spatří světlo i její první studiová deska.

 

Jejich singl King napsal zpěvák skupiny Olly Alexander o vztahu, který chtěl ukončit. „Část jsem napsal už dávno a zbytek o něco později,“ řekl. „Teď je to takový mix různých částí mého života. Vždycky píšu o bolestných věcech. Inspiruje mě to a nikdy jsem ani jinak psát nezkoušel,“ dodal.

Debutové album Communion, na kterém pracovali už nějakou dobu, vyjde 22. června a má být plné nových i starších písniček. „Je to přesně to, co jsme chtěli vytvořit. Máme rádi hudbu, která je smutná, ale zároveň taneční. Myslím, že nacházíme hudbu, která zní jako my,“ svěřil se Emre Shazam.

Trio, do kterého patří ještě Mikey Goldsworthy, skládá hlavně hudbu řadící se mezi synthpop. Členové však nechtějí, abychom si je představovali jako někoho, kdo tvoří hudbu tím, že sedí u počítače. Mikey hraje na baskytaru, Emre má na starost beat a Olly kromě zpěvu hraje na klávesy.

Dohromady se dali roku 2010.  Mikey se do Velké Británie přistěhoval z Austrálie, a protože nikoho neznal, musel hledat adepty do skupiny jinou cestou než osobně. „Potkali jsme se na internetu, protože Mikey hledal kytaristu,“  řekl Emre pro Opening Ceremony. „Teď na kytaru už ani nehraju, Olly se potom s Michaelem potkal skrze kamaráda,“ upřesňuje. Mikey Goldsworthy Ollyho uslyšel zpívat ve sprše a nakonec se rozhodl, že se do skupiny bude hodit.

Právě Olly Alexander se ve světě umění pohybuje už od roku 2008. Kromě zpěvu se také věnuje herectví a píše scénáře. Hrál v několika filmech, divadelních představeních nebo seriálech. Nejznámější je jeho role Jakoba v seriálu Skins. Díky herectví se v jejich videoklipech také mohly objevit známé herecké tváře jako Ben Whishaw nebo Emily Browning.

Skupina teď dokončuje svou tour po USA a brzy se vrátí zpátky do Evropy. K nám sice nezavítá, ale zúčastní se polského festivalu Spring Break v Poznani, který se koná od 23. do 25. května.

zdroj obrázku: mtv.co.uk

Zobrazeno 1497 krát
Naposledy upraveno: po., 6. duben 2015 23:13
Pro psaní komentářů se přihlaste