út., 9. prosinec 2014 22:40

O půl roku se zpozdí rekonstrukce silnice v Lažánkách

Lažánky – Oprava hlavní silnice v Lažánkách začala již v květnu letošního roku a hotová měla být na konci listopadu. Opravy se ale kvůli problémům s kanalizací prodlouží minimálně do konce května. Koncem prosince se ale provoz částečně obnoví.

 

Hlavní silnice vedoucí přes Lažánky je dlouhá okolo tří kilometrů, a tak nikdo neočekával, že nepříjemné opravy se protáhnou až téměř do léta. Obyvatelé si stěžují na hluk, prach, špatně se jim Lažánkama projíždí nebo je silnice uzavřená po celé délce, tudíž se otevírají objížďky. „Došlo ke komplikacím při rekonstrukci několika úseků kanalizace a časově nás velmi imitovalo založení nového mostu, kdy bylo na několika místech zjištěno neúnosné podloží a museli se provádět hluboké a rozsáhlé sanace,“ upřesnil Miloš Bažant.  ,,V případě kanalizace se ukázalo, že leží jinde, než projektant počítal. U mostu se zase zjistilo jiné podloží, než ukázala průzkumná sonda,‘‘ dodal. 

Není divu, že obyvatelé mají pocit, že opravy jsou nekonečné. „Kdyby bylo po mém, nechal bych vše v původním stavu. Nová silnice sice bude krásná, ale řidiči po ní budou jezdit jako blázni. Hlavně motocyklisté," míní Josef Jeřábek z Lažánek.

Lažánky budou od 20. prosince průjezdné, budou odstraněny semafory, na některých místech bude omezena rychlost, jinde zúžení vozovky. V opravách se bude pokračovat příští rok, jakmile to klimatické podmínky dovolí.

 

Zdroj fotografie : www.monitor-bk.cz


Zobrazeno 1753 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 01:05
Pro psaní komentářů se přihlaste