so., 12. březen 2016 00:07

Fotbal: O výhře Slavie nad Zlínem rozhodl Souček

Po překvapivé remíze Baníku Ostrava na hřišti Jablonce nabídl páteční program Synot ligy ještě souboj mezi Slavií a Zlínem. Úspěšnější byli nakonec slávisté a všechny body tak zůstaly v Praze. 

Domácí Slavii v utkání chyběl trenér Dušan Uhrin mladší, který obdržel dvouzápasový distanc za své chování z minulého kola v Mladé Boleslavi.

Uhrin tak úvodní pokusy Pazdery s Diopem, které ale Pavlenku nijak neohrozily, sledoval pouze z tribuny. To slávisté se na druhé straně příliš dlouho nezastřelovali. Škoda sice ještě neuspěl, ale v 6. minutě už domácí vedli. Josef Hušbauer rozehrál rohový kop z levé strany, na který si naskočil jeden z objevů jara -Tomáš Souček - a sešívaní se mohli radovat. Souček se díky trefě posunul už na druhé místo mezi slávistickými střelci této sezóny a před ním je už pouze zmiňovaný Milan Škoda.

Získané vedení však o chvíli později málem odevzdal Pavlenka, Diop ale jeho nepovedený odkop potrestat nedokázal. Po čtvrthodině mohl slávistický náskok zvýšit Miljan Vukadinović, v nadějné pozici se však místo o zakončení staral spíše o to jak si vymodlit penaltu. Ve své snaze ovšem neuspěl a rozhodčí Zelinka mu udělil žlutou kartu za simulování. Po dvacáté minutě nastala silná pětiminutovka červenobílých, ale Škoda Dostála v souboji jeden na jednoho nepřekonal. Zlínský gólman si poradil i s přízemní střelou Zmrhala, a když se do míče opřel Kenia, hostům pomohlo břevno. Od 25. minuty šancí ubylo a do poločasu si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat výraznější příležitost. Zlín se opět začal osmělovat směrem dopředu, ale Hájek vysoko přestřelil a před Diopem na poslední chvíli odvracel Hušbauer.

Po přestávce Moravané konečně dokázali zaměstnat i Pavlenku, který nejprve kryl hlavičku Vukadina Vukadinoviće. O pár okamžiků později si pak poradil i se šancí Diopa. Tempo zápasu výrazně upadlo a veškeré střelecké pokusy končily mimo bránu. Výjimkou nebyla ani hlavička Jugase, který dostal v 73. minutě trochu prostoru na zadní tyči, ale nedokázal zamířit přesně. Hru rozkouskovala střídání a vše spělo k výhře Slavie. To mohl změnit Malý, ale po přímém kopu jakoby nečekal, že míč doskáče až k němu a nezvládl se tak včas zorientovat a zakončit. V poslední minutě ještě hlavičkoval Jugas, ale jeho pokus, který protáhl Pavlenku, stejně přišel z ofsajdu.

Sešívaní tak po porážce v Mladé Boleslavi dokázali doma zvítězit a minimálně do soboty se posunuli na čtvrté místo v tabulce před Liberec, který čeká utkání v Teplicích. Zlín si připsal pátou jarní porážku v řadě, přičemž počtvrté za sebou vyšel střelecky naprázdno.

Zobrazeno 1563 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:16

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste