čt., 31. říjen 2019 12:44

Obhájce Mol cupu skončil, Baník, Plzeň i Sparta jsou ve čtvrtfinále

Hráči Baníku slaví zasloužený postup Hráči Baníku slaví zasloužený postup Zdroj: fcb.cz
V posledním říjnovém týdnu se odehrálo osmifinále českého fotbalového poháru. Asi nejočekávanější duel se oderhál ve středu v Ostravě, do které zavítla pražská Slavia. Repríza posledního finále z května slibovala zajímavou podívanou, zvláště poté, jakým fotbalem se hráči pražkého klubu prezentují v Lize mistrů. 

Jelikož je program, který sešívaní absolvují, velice náročný, nechal hostující trenér Jindřich Trpišovský klíčové hráče svého týmu odpočívat, tudíž byla základní sestava Slavie tvořena spíše hráči, kteří nedostávají tolik prostoru v lize nebo v Lize mistrú a nejsou tolik sehraní. Ve hře hostů bylo mnoho nepřesností a nedůrazu a tak hru více řídil domácí Baník. Největší příležitost ke vstřelení první branky měl v prvním poločase Stronati, který po rohu hlavou trefil břevno. Ani ve druhé půly se mírný favorit z hlavního města nedostal ke své klasiké hře, a to hlavě díky připravenosti hráčů v bílém, kteří skvěle bránili a odebírali míče soupeři. Jelikož ani po devadestáti minutách hry branka nepadla, muselo se ve Vítkovicích prodlužovat. Ve 102. minutě bylo mužstvo trenéra Páníka za svůj bojovný výkon odměněno vstřelenou brankou poté, co se díky skvělé přihrávce Filla prosadil Diop. Na konečných 2:0 ve 116. minutě upravil skóre střídající útočník Smola, který využil přesného centru Jiráska. Baníku tedy po bojovném výkonu vyšla odplata za minulé prohrané finále a Slavii se nepodaří vyhrát tuto trofej po třetí v řadě.

Další zajívavý zápas se odehrál v Chlumci nad Cidlinou, kam přicestovala Viktoria Plzeň. I přes fakt, že třetiligový klub vyřadil v předchozích kolech poháru Příbram a Bohemians 1905, byl tým ze západu Čech jasným favoritem. Ten se také v prvním poločase dostával více do zakončení, ale byl to domácí hráč Tomáš Bastin, který vsítil branku, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0. Po přestávce se znovu trefil Bastin a Plzeň musela dohánět dvougólové manko. A právě proto trenér hostů Pavel Vrba poslal na hřište Michaela Krmenčíka. Ten se prosadil hned dvakrát ve dvou minutách, a tak

bylo skóre v 73. minutě vyrovnané. A když se o osm minut později ujal vedení tým z města piva díky gólu Lukáše Pernici, už se zdálo, že si Plzeň postup pohlídá. Jenže domácí si v 89. minutě vynutili prodloužení, když rozvlnil síť za Kozíčikem Labík. Senzačnímu vyřazení Plzně zabránil Krmenčík, který ve 108. minutě završil hattrick a poslal Plzeň mezi osm posledních týmů v poháru.

V Českých Budějovicích si postup vystřílala Sparta, která zopakovala výsledek z výkendového utkání a porazila domácí 4:0 díky dvougólovým střelcům Kozáka a Hanouska.

Mladá Boleslav zvládla obrat v utkání poté co od 19. minuty prohrávala doma se Zlínem 0:1. Ještě do poločasu se podařilo srovnat Tataevovi a po přestávce zařídily vítězství domácích branky Komličenka a Ladry.

Do města pod Ještědem zavítali hráči z Teplic. Po vyrovnaném prvním poločase, ve kterém šly pouze tři střely na bránu byl stav zápasu 0:0. První branku utkání vsítil domácí Musa v 74. minutě a o výhru hráčů Liberce pečetil v 90. minutě Kuchta.

Již v úterý Opava hostila Jablonec. V základní hrací době, i přes dvě gólové šance ze začátku druhého poločasu Opavy, diváci na stadionu branku neviděli,a tak se prodlužovalo. V něm dal první gól utkání Jan Chramosta, který přišel na trávník v 97. minutě a po pěti minutách otevřel gólový účet zápasu. A jelikož domácí Šulc trefil po zakončení hlavou pouze břevno mohl hráč zvyšovat ve 119. minutě na 2:0 a zajistit tak postup Jablonci do další fáze turnaje.

V ten samý den do Olomouce zavítala druholigová Dukla Praha. Díky vysoké produktivitě domácích hráčů, kteří z pěti střel na branku soupeře proměnili v gólovou radost hned čtyři pokusy postoupil klub z Moravy. Gólově se prosadil Houska, Yunisa a dvakrát Pilař.

Po vyřazení Dukly zůstal ve hře o postup do jarních utkání poslední zástupce z nižších soutěží Žížkov Praha, který bude hrát 6. 11. poslední osmifinálový zápas v Uherském Hradišti s mistním Slováckem.

Zobrazeno 1101 krát
Naposledy upraveno: so., 2. listopad 2019 20:06
Pro psaní komentářů se přihlaste