pá., 10. červen 2011 20:32

Offspring zahájí své evropské turné v Praze

Jedna z nejúspěšnějších punkrockových kapel všech dob si jako první zastávku vybrala Českou republiku. Offspring začnou své evropské turné v Praze.

 

Na holešovickém výstavišti zahrají 16. srpna. V prodeji do dvouzónového hlediště je celkem šest tisíc vstupenek – dva tisíce do „kotle“ u pódia a zbylé čtyři jako obyčejné stání. Před nedávnem kapela oznámila, že mají dokončených „12 nebo 13“ skladeb z nadcházejícího alba, a nevylučují, že nějaké zazní právě během evropské koncertní šňůry.

Původně měli Offspring zahrát v rámci Sázavafestu, avšak protože kapela nebyla ro v termínu dostupná, rozhodly se agentury PunxNotDead a InPromotion uspořádat samostatný koncert.

Po České republice, kde se kapela představila naposled před třemi lety v rámci festivalu Rock for People u Hradce Králové, navštíví např. Švýcarsko, Belgii, Nizozemí, Francii, Anglii nebo Itálii.

Offspring, jejichž věkový průměr dávno překonal 40 let, jsou aktivní s různými obměnami od roku 1984. Jejich hitparádově nejúspěšnější album Americana vyšlo v roce 1998. Kapela za svojí činnost prodala více než 35 miliónů nahrávek a zařadila se tím mezi nejúspěšnější punkrockové akty devadesátých let minulého století. Spolu s Green Day se zasloužila o přesun původně undergroundového punkrocku do oblasti hlavního proudu.

Vyhlídky kapely na letošní turné a zkušenosti z minulých koncertů např. na Slovensku si můžete poslechnout přímo od členů v rámci jejich pravidelného podcastu.

 

(zdroj: offspring.com)

 

Zobrazeno 2140 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste