ne., 6. prosinec 2020 21:38

OKTAGON 19: Vémola vs. Mikulášek

Karlos "Terminátor" Vémola Karlos "Terminátor" Vémola Zdroj: https://www.facebook.com/oktagonvyzva/photos/a.1469025306625359/1469024819958741
Promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný dopředu avizoval, že turnaj Oktagon 19 bude turnaj roku 2020 a nemýlil se. Vémola přejel Mikuláška za 122 vteřin. Lucie Pudilová porazila Holmovou a po dlouhém čekání si připisuje výhru. Samuel Krištofič pomstil Vlasta Čepa porážkou Mateusze Strzelczyka a Španěl Tato Primera překvapivě zdolal Andreje Kalašnika.

Po 6 zápasech první karty následovala karta hlavní. Tu otevřel souboj Andreje Kalašnika a Tato Primery. Souboj se odehrával z velké části v postoji, kde měl mít Kalašnik převahu, ale neměl. Španěl zápas ovládl, na čemž se shodla i trojice rozhodčích. Primera si tak po skalpu Borároše připisuje další cennou výhru.

Druhý zápasem hlavní karty byl souboj mezi Samuelem Krištofičem a Mateuszem Strzelczykem. Zápas se dostal do druhého kola, kde byl do minuty ukončen. Krištofič levým hákem Strzelczyka sestřelil k zemi a následně mu zasadil několik přesných ran a loktů na hlavu. Rozhodčí duel ukončil před časovým limitem a Krištofič si připsal výhru - T.K.O.

V předposledním zápase se ukázala Lucie Pudilová a Cornelia Holmová. Lépe začala Holmová, Lucie se však nevzdala a zápas v druhém kole otočila. Po velké bitvě urvala velmi důležité vítězství, které věnovala svému dědovi, který nedávno zesnul. Lucie musela před zápasem čelit ještě jedné nepříjemnosti, a to kolabsu jejího trenéra, který s ní nemohl být v rohu. Po zápase prohlásila, že původně nechtěla vůbec nastoupit, ale překonala se a podařilo se jí zvítězit.

Zlatý hřeb večera. Nejočekávanější zápas v Oktagonu roku 2020. První Čech v organizaci UFC, legenda českého MMA Karlos „Terminátor" Vémola a proti němu ostravský rodák, který si získal během krátké chvíle spoustu fanoušků Oktagonu, Václav „Baba Jaga" Mikulášek. Promování zápasu trvalo několik měsíců, trashtalk se táhnul od června tohoto roku. V oktagonu však bylo za 2 minuty hotovo. Mikulášek vydržel pouze 10 sekund, než ho Vémola dostal takedownem k zemi. Po přechodu do plného mountu bylo téměř hotovo. Tvrdé údery do hlavy Mikuláška zlomily. Nabídl Vémolovi záda, ten toho využil a Baba Jagu na zemi uškrtil. Za 122 sekund Mikulášek odklepal. Vémola si po zápase řekl o titulový souboj, který by se měl konat 30.12.2020. Za výkon večera obdržel bonus v hodnotě 50 000 kč.

Zobrazeno 769 krát
Naposledy upraveno: po., 7. prosinec 2020 23:14
Pro psaní komentářů se přihlaste