čt., 30. březen 2017 18:00

Předávání cen na počest Jana Amose

Předávání cen Učitel roku Předávání cen Učitel roku Zdroj: www.olomouc.eu
Olomouc - Moravské divadlo v Olomouci se stalo dějištěm předávání tradičních cen Učitel roku. Událost proběhla 28. března a setkali se při ní ředitelé mnoha olomouckých základních a mateřských škol. Samotná akce se ve městě Olomouc konala již potřetí a ředitelé spolu s veřejností do ní nominovali jedenáct učitelů základních škol a pět učitelů mateřských škol.

O úvod večera se postaral náměstek primátora pro školství Pavel Urbášek, který nazval toto setkání výrazem poděkování všem pedagogickým pracovníkům. „V kontextu dnešní doby není vaše práce jednoduchá, proto chci při této příležitosti vyjádřit především obdiv k vašemu pedagogickému působení,“ uvedl Urbášek. V jednotlivých kategoriích odborná porota udělila tři druhy cen a to Zvláštní cena náměstka primátora, Zvláštní cena primátora a titul Učitel roku 2017.

První místo v kategorii mateřské školy získala Žaneta Hynková z Mateřské školy Kovařovicova, v kategorii pro základní školy pak uspěla Denisa Urbášková ze Základní školy Svatoplukova. Nově byla letos zařazena kategorie Zvláštní cena primátora za celoživotní přínos v oblasti výchovy a vzdělávání žáků, kterou vyhrála Pavla Řoutilová ze Základní školy Petřkova. V kategorii osobnost volnočasových aktivit pro děti mládež letos uspěl Ondřej Novák, hlavní trenér klubu Vem Camara Capoeira v Olomouci a Zvláštní cenu za celoživotní přínos v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže pak získala Barunka Trávníčková, dlouhodobá pedagožka Domu dětí a mládeže v Olomouci. 

Zobrazeno 1999 krát
Naposledy upraveno: pá., 31. březen 2017 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste