čt., 10. březen 2016 22:07

Olomoucká TRAMTÁRIE na Divadelním Kojetíně

Přehlídka amatérských divadelních souborů Divadelní Kojetín, patří mezi jednu z krajských postupových přehlídek, ze kterých porota vybere postupující inscenace na Divadelní Piknik Volyně.

Soubory, které postoupí do Volyně, mají možnost oslovit odbornou porotu a vysloužit si tak místo na finální divadelní přehlídce v Hronově. V týdnu od 16. do 20. března budou přihlášené soubory usilovat o postup do Volyně v sále sokolovny v Kojetíně.

Letošního 24. ročníku se zúčastní devět moravských amatérských divadelních souborů. Kromě samotných soutěžních představení se na festivalu objeví i nesoutěžní inscenace Divadla Tramtárie z Olomouce. Tramtárie neoficiálně zahájí festival 16. března inscenací Růže pro Algernon.

Slavnostní zahájení začíná v osm hodin. Hned poté se představí první soutěžní inscenace domácího souboru nazvaná Když se zhasne. Po představení porota jednotlivé inscenace zhodnotí a sdělí své výhrady či pochvaly hercům, scénografii nebo režisérovi. Následuje diskuse s návštěvníky a hereckým ansámblem o jejich výkonu.

Vstupné na jednotlivé soutěžní inscenace je 50 Kč.

Výsledků přehlídky budou známy v neděli 20. března. Soutěžící soubory se dozví, která inscenace byla nominována na Divadelní piknik Volyně. Další inscenace může porota pouze doporučit. Některé ze souborů se mohou těšit na diplomy a čestná uznání za odvedenou práci, herecké výkony, režii či scénografii.

Stáhnout přílohy:
Zobrazeno 2445 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:43
Pro psaní komentářů se přihlaste