po., 14. duben 2014 13:08

One Woman Show Haliny Pawlowské v Olomouci

Dnes bylo zvlášť krásně. Vzala jsem si svetr, v kterém mi bylo zbytečně horko, a zavolala jsem taxi. Řidič byl mladý, veliký, statný muž. Měl brýle a vypadal lehce intelektuálně. Mluvil asi pět minut a pak mi doslova řekl : „Jste úžasná žena! Máte dobré oči! Je v nich upřímnost! Cítím ve vás temperament! Jste krásná! Mám vás rád!“ A já jsem si pak na noc nevzala prášek na spaní. Ne! Nezamilovala jsem se do toho taxikáře! Byla jsem i natolik soudná, že jsem si uvědomila, že to nebyl psycholog a nositel Nobelovy ceny za inteligenci, abych si byla jistá, že měl pravdu. Potěšilo mě to ale. Natolik mi to udělalo radost, že jsem si řekla: „Jsem žena, která miluje svou rodinu, miluje jídlo a cestování. Miluje muže, který ji miluje! A je jaro! Takže milí moji kamarádi, vykašlete se na temné myšlenky, které pramení ze zimních pravd, a věřte, že všechno závisí jen na vás, na vašem úhlu pohledu. Takže ho mějte jarně zakalený emocemi a v nejhorším případě nějakým dobrým alkoholem...

Milovníci knížek Haliny Pawlowské mají jedinečnou příležitost setkat se s ní osobně. Ve čtvrtek 24. dubna v Kině Metropol představí svůj nový zábavný pořad - One Woman Show Haliny Pawlowské „Strašná nádhera“. Nenechte si ujít zábavné vystoupení, ve kterém autorka svým osobitým stylem vypráví humorné příběhy o lásce a sexu, o manželech a milencích, o jídle a cestování, o radostech, starostech a slastech každodenního života.

Kdo by neznal Halinu Pawlowskou! Je považována za jednu z nejúspěšnějších českých spisovatelek současné doby. Proslavila se svými krátkými povídkami, fejetony či hořkosladkými komediemi ze života. Narodila se a vyrůstala v Praze. Absolvovala gymnázium, poté vystudovala scénáristiku a dramaturgii na FAMU. Po škole pracovala jako scénáristka v Československé televizi a podílela se na různých zábavných pořadech. Později pracovala jako novinářka v denících Metropolitan a Telegraf. Stala se šéfredaktorkou tehdy nově vzniklého týdeníku Story. Po sedmi letech ho ale opustila a založila vlastní časopis Šťastný Jim, který vedla až do roku 2005. O rok později přišla s novým časopisem pod názvem Glanc. V roce 1994 získala Českého lva v kategorii Nejlepší scénář za film Díky za každé nové ráno. Dvakrát po sobě obdržela televizní ocenění TýTý v kategorii Pořad roku za talk show Banánové rybičky.

Vstupné je 280 korun. Pořad začíná v 19 hodin a trvá přibližně 120 minut včetně přestávky. V první polovině pořadu autorka vypráví originální zážitky ze života, ve druhé polovině pak odpovídá na dotazy z publika. Po konci představení si lze zakoupit její knihy, které zájemcům bude podepisovat.

Zdroj fotografie: Iglanc.cz

Zobrazeno 1626 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste