ne., 7. prosinec 2014 22:49

Opava doma porazila Svitavy 98:74

OPAVA Opavští basketbalisté si v sobotu připsali další výhru. Na domácí palubovce dokázali porazit Svitavský celek 98:74. Toto vítězství jim průběžně upevňuje páté místo v tabulce. Soutěž se blíží ke konci první půle a čelo tabulky je velmi podobné konci loňského ročníku.

 

Svitavy začaly rychlými čtyřmi body, o toto malé vedení však vzápětí přišly. Od srovnání stavu v třetí minutě smečí domácího pivota Gniadka už se svitavský celek k vedení nedostal. Domácí zakončili první čtvrtinu 25:12. Od této chvíle se vedení Opavanů stupňovalo až do poločasu, kde byl rozdíl vedení ve prospěch domácích už 24 bodů. Hostům se dále v průběhu zápasu nepodařilo výsledek snížit na méně než 18 bodů. Zápas skončil jednoznačně 94:78 pro domácí. "Vyšel nám začátek a celý první poločas. Dobře jsme bránili Votroubka," komentoval křídelník Kryštof Vlček z Opavy. Stanislav Votroubek, který střílí s 48 procentní úspěšností a přispívá 16,4 body na zápas, se dostal k šesti střelám ze hry, z nichž proměnil dvě.

Opava se od začátku sezóny potýká se zdravotními problémy. Ladislav Sokolovský odehrál z letošní sezóny tři zápasy. Od té doby mu hrát neumožňuje zranění z října, kdy si při zápase s USK Praha přetrhnul křížové vazy. Loňský ročník Sokolovský patřil mezi tři nejlepší střelce týmu. Trenér Petr Czudek řeší absenci Sokolovského, ale i jiných vysokých hráčů, širokou rotací menší sestavy. V tomto systému se v zápase se Svitavami prosadil rozehrávač Radim Klečka, který byl s 21 body nejlepším střelcem utkání.

Po 19. kole se Opava nachází na páté příčce v tabulce. Od šestého Ústí nad Labem je dělí 2,5 výhry. Na druhé místo se posunul Děčín, který z posledních 14 zápasů prohrál dva. Třetí zůstávají Pardubice a čtvrtý Prostějov. V blížícím se konci první poloviny soutěže je tabulka z pohledu prvních šesti pozic podobná závěru minulého ročníku. Na špici zůstává Nymburk s jedinou prohrou.

 

Foto: Opavský a hlučínský deník

Zobrazeno 1359 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 15:44
Pro psaní komentářů se přihlaste