čt., 16. prosinec 2010 20:30

Orlické hory mají pro lyžaře novinku!

Tento pátek 17.12.2010 se otevírá sjezdovka v Mlýnickém dvoře. Je dlouhá 2150m, a tudíž je nejdelší v celém areálu Bukové hory. Na její vrchol vás doveze vyhřívaná čtyřsedačková lanovka za 6 minut. Sjezdovka nabízí ostřejší vrchní a spodní část a zajímavé přechody v části střední. Náročnost sjezdovky je červená, tudíž střední.

Výhodou areálu je návaznost na běžecké tratě Bukové hory. Jsou zde strojově upravované trasy, které vedou z Českých Petrovic přes Mladkov, Suchý vrch, Červenohorské sedlo a Čenkovice do Štítů, v celkové délce přesahující 50 km.

V areálu se také nachází škola lyžování, pro děti i dospělé. Výuka probíhá buď skupinovou, nebo individuální formou. Další výhodou je hlídání malých lyžařů.

Cena skipasů se řídí podle věku a samozřejmě doby lyžování. Například děti zaplatí za celodenní jízdné 390Kč, studenti a senioři 420Kč a dospělí 490Kč. Lze využít i skupinové jízdné. U něho je cena za dva dospělé a jedno dítě 1250Kč na den, u rodiny se dvěma dětmi 1490Kč na den.

Centrum nabízí také půjčovnu a prodejnu sportovního vybavení, on-line kamery a součástí je také restaurace. Možnost ubytování je široká. Návštěvníci si mohou vybrat z penzionů, chat, chalup, rodinných domků, hotýlků i ubytoven přímo na Mlýnickém Dvoře, nebo v přilehlých vesničkách a městech.

Zdroje:

http://www.skiparkcervenavoda.cz/
http://www.ski-orlicke-hory.cz/

Zobrazeno 1997 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste