st., 9. listopad 2016 08:47

Oscarový Ron Howard natáčí v Liberci

Ron Howard pracující na scénáři k 1. epizodě Ron Howard pracující na scénáři k 1. epizodě Zdroj: Zdroj: oficiální instagram Rona Howarda
Liberec – Že se hlavní město Libereckého kraje nesestává pouze z obchodních domů, zoologické zahrady a Centra Babylonu jistě poznal každý, kdo měl tu možnost Liberec blíže prozkoumat. Nejednomu člověku jeho novorenesanční radnice nebo atmosféra vilových čtvrtí, které co do kvality a obsahu nemají v České republice téměř obdoby, jistě učarovala. Právě tohoto pověstného genia loci objevil i oscarový režisér Ron Howard, mající na kontě takové filmové počiny jako Apollo 13, Čistá duše nebo Rivalové. Liberec si vybral pro natáčení určitých scén první řady nového seriálu Genius, pojednávajícím o životě Alberta Einsteina.

Howard si Liberec vybral pro jeho architektonickou diverzitu, bohatství a estetično, které podle něj ze všech vybraných lokací v České republice nejlépe odpovídají danému scénáři. „Režisér v červenci osobně navštívil Liberec včetně radnice, aby se přesvědčil, jestli jsou vytipovaná místa pro natáčení snímku vhodná. Byl nadšený.“ uvedla pro server Liberec.cz Pavlína Kuchtová, vedoucí Městského informačního centra. Filmový štáb do Liberce zavítal již zhruba v polovině září, avšak teď se znovu vrací, aby pořídil nové záběry. Od 4. do 17. listopadu natáčení probíhá téměř po celém městě, a to např. v Masarykově ulici, Kryštofově Údolí, Križanech či na vlakovém nádraží a již zmíněné radnici, která je společně s Ještědem chloubou Liberce.

Bez povšimnutí nezůstala ani další zajímavá místa v zemi. Natáčelo se např. na Masarykově univerzitě v Brně, Západočeské univerzitě v Plzni, hradu Loket i v Praze. Tam filmaři využili prostory ministerstva dopravy, ministerstva zemědělství, Rudolfina a dokonce i několika škol.

Televizní série Genius, přibližující významné světové vynálezce, u nás vznikne pod taktovkou společnosti Stillking Films, která v Česku obvykle produkuje všechny velké zahraniční projekty. Americká satelitní a kabelová televize National Geographic Channel na jaře 2017 seriál odvysílá ve 171 zemích světa. První desetidílná řada, natočená podle knižní předlohy Waltera Isaacsona, bude popisovat život Alberta Einsteina v předválečné době. V jeho roli se představí Geoffrey Rush. Není to však jediná hollywoodská hvězda, která se v seriálu objeví. Diváci se můžou těšit např. i na Emily Watson či Johnnyho Flynna, který ztvární mladého Einsteina.

Zobrazeno 2788 krát
Naposledy upraveno: st., 9. listopad 2016 15:53
Pro psaní komentářů se přihlaste