čt., 28. duben 2022 11:37

Oslavy studenstva začaly Pražským Majálesem

Majáles Majáles Zdroj: Facebook: Pražský majáles official
Praha - V sobotu 23. dubna 2022 se na letišti v Letňanech uskutečnil 1. popandemický open-air festival Pražský Majáles. Celá oslava začala průvodem města Prahou, který vedly družiny kandidátů na krále a královnu Majálesu 2022. V odpoledních hodinách se spustil program na třech pódiích. Na nich v průběhu dne vystoupilo pětadvacet účinkujících od studentských kapel po největší hvězdy současného mainstreamu. Speciálním hostem se stal Kazma a dnem provázel Jakub Kohák. Dále vystoupili Marek Ztracený, Mirai, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, Kontrafakt a další.

V sobotu 23. dubna v Praze se na letišti v Letňanech uskutečnil 1. popandemický open-air festival Pražský Majáles. Je tradičním oslavováním majálesového měsíce studentů a součástí dne oslav, který zahajuje průvod centrem Prahy. Průvod vyšel v 9:30 z nároží ulic Vodičkova a Jungmannova. Vedly ho družiny kandidátů na krále a královnu Majálesu. Největším hudebním tahákem byl koncert Kapitána Dema na jednom z vozů.

Samotný festival otevřel své brány účastníkům průvodu a v odpoledních hodinách se spustil program na třech pódiích. Na nich v průběhu dne vystoupilo pětadvacet účinkujících od studentských kapel po největší hvězdy současného mainstreamu.Hlavní hvězdou byl Marek Ztracený, dále se představali Mirai, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, Kontrafakt, Viktor Sheen, Yzomandias, Skyline, Calin, Stein27, Hugo Toxxx, Dorian, Poletíme?, Jamaron, Sofian Medjmedj, Eddie Stoilow a další. Speciálním hostem se stal Kazma a dnem provázel Jakub Kohák. „Báli jsem se, zda se podaří po všech covidových a inflačních peripetiích udržet silný program, nakonec jsme ale překvapili sami sebe a program je možná nejatraktivnější v historii,“ řekl pořadatel Michal Šamánek.V průběhu dne došlo také k finálnímu klání kandidátů na krále a královnu Majálesu. Vrcholem celého večera se stala pak jejich slavnostní korunovace.

Mimořádným počinem je letošní spolupráce s novým charitativním projektem Fuck Cancer, který se věnuje rakovině mladistvých. Jedno z hlavních pódií ponese název Fuck Cancer a v jeho rámci vystoupí umělci, kteří se na projektu přímo podílí nebo jej významně podporují.

Zobrazeno 437 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 21:56
Pro psaní komentářů se přihlaste