ne., 13. listopad 2016 12:45

Osmkrát Atletem roku, taková je po letošním vyhlášení ankety bilance Barbory Špotákové

Barbora Špotáková Barbora Špotáková Zdroj: Stanislav Zbyněk
Praha – Jako každý rok vyhlásila Česká televize v polovině listopadu výsledky ankety Atlet roku. Slavnostní předávání cen se i letos konalo v hotelu Ambasador na Václavském náměstí v Praze. Celý večer proběhl ve slavnostním duchu a samozřejmostí byla i známá moderátorská dvojice Monika Absolonová a Aleš Háma.

Na pomyslných stupních vítězů prestižní ankety se umístil čtyřstovkař Pavel Maslák, který se na bronzovou příčku dostal díky obhajobě titulu z halového mistrovství světa a druhému místu z evropského šampionátu. Kromě nej se umístil také tyčkař Jan Kudličkam který v anketě vybojoval druhou pozici. Tato sezóna se pro něj stala životní, když se na Olympijských hrách v Riu i halovém mistrovství světa umístil na neoblíbeném čtvrtém místě. Medaile tedy sice domů nepřivezl, ale i tak byl se sezónou maximálně spokojený.

Nejvyšší příčku ovšem obsadila světová rekordmanka Barbora Špotáková, která se na trůn nejlepšího atleta posadila již poosmé, což se nikomu jinému ještě nepodařilo. Česká oštěpařka se stala jedinou atletickou olympijskou medailistkou, když si po dvou zlatých triumfech v Londýně a Pekingu přijela do Ria pro senzační bronzovou medaili. I přes zdravotní problémy, které provázely začátek sezóny, se tak dokázala ve světové konkurenci prosadit a ukázala, že pokud je motivace, může člověk dosáhnout velkých věcí. Rozhodně teď nebudu nafoukaná, že jsem vyhrála nejvíckrát. Je to ale důkaz, že to má smysl. Že to pořád můžu vyhrát i v tomhle věku," okomentovala Špotáková své vítězství pro sport.cz.

Na dalších příčkách se umístila Zuzana Hejnová, oštěpař Vadlejch, dálkař Radek Juška či Jakub Holuša. V kategorii trenér roku byl vyhlášený Jan Železný, mezi jehož svěřence patří oštěpaři Veselý a Vadlejch. Juniorem roku se stala teprve devatenáctiletá výškařka Michaela Hrubá a na titul objev roku dosáhl Filip Sasínek.

Zobrazeno 2337 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 16:29
Pro psaní komentářů se přihlaste