čt., 4. květen 2017 14:45

Ostravský night run lámal rekordy

cílový prostor NN Night Run cílový prostor NN Night Run Zdroj: http://www.night-run.cz
Ostrava - V Ostravě minulou sobotu proběhl první závod série NN NIGHT RUN. Pořadatelé připravili bohatý program pro závodníky všech věkových kategorií. Celou akci doprovázelo skvělé počasí, diváci podporovali ze všech sil a běžci lámali rekordy. 

Přípravy na Masarykově náměstí v samotném srdci Ostravy probíhaly již od brzkého rána. Ve tři hodiny oficiálně začala registrace a náměstí se pomalu zaplňovalo.

Hlavní program zahájila v 17:45 Hana Petrová ze základní školy Porubská odstartováním dětského poháru Innogy Kids Cup. Závodů se zúčastnilo 85 jejich žáků u příležitosti výročí šedesáti let této školy. Děti byly rozdělené do kategorií podle věku, podle kterého jim organizátoři přidělili vzdálenost, jež musely uběhnout. Každý závodník běžel na maximum. Dětských závodů se zúčastnilo přes dvě stě dětí. Kromě dětských běhů byl součástí také nezávodní Bosch Family Run. Hlavním cílem bylo stmelení  přihlášených rodin. Ze zúčastněných 220 účastníků navíc pořadatelé vyhlásili výherce sušičky Bosch.

S přibývajícím časem se blížily hlavní závody dne. Avon Běh na pět kilometrů, který ze svého startovného posílá část na konto boje proti rakovině prsu a hodinu po něm deseti-kilometrový Night Run. Před oběma závody zde byli trenéři z Jatomi Fitness, kteří závodník připravili. Na start se postavilo celkem přes tisíc dvě stě běžců všech úrovní. Avon Běh ovládli pánové. Nejrychlejší byl Miroslav Burian s časem 18.26. Za ženy zvítězila Lenka Švábíková, mistryně v běhu do vrchu, se svým časem 20.13. Součástí Avon Běhu byly nově také rodinné týmy. Podmínkou je, aby se zúčastnil jeden dospělý a jedno dítě do 15 let. Nejrychleji proběhli cílem Eliška Zahradníková s Ladislavem Dudou.

Jakmile se přiblížila devátá hodina, natěšení závodníci čekali na deseti-kilometrový Night Run. 37 minut a 18 vteřin. Za tento neuvěřitelný čas proběhl cílem Karel Ketner se startovním číslem 175. Z žen byla nejrychlejší Ivana Zbořilová. Celou trať zvládla za krásných 43 minut a 24 vteřin.

Na Masarykově náměstí byl umístěný také stan generálního partnera NN pojišťovny a penzijní společnosti. Uvnitř si návštěvníci mohli například nechat změřit došlap, využít dietologa, zasoutěžit o sportovní láhev, vyfotit se ve fotokoutku, ti nejmenší nejvíce ocenili malování na obličej.

Po doběhnutí posledního běžce přišlo velkolepé vyhlášení vítězů. Již tradičně ocenili organizátoři tři nejrychlejší závodníky z každé kategorie, kteří dostali krásnou medaili a také ceny od partnerů. NN NIGHT RUN ještě čeká na dalších sedm měst. Nejbližší termín je 29. 4. v Hradci Králové.

Zobrazeno 2399 krát
Naposledy upraveno: čt., 18. květen 2017 20:27
Pro psaní komentářů se přihlaste