út., 24. říjen 2017 20:48

Pardubice se proměnily v "továrnu na čokoládu"

Logo festivalu Logo festivalu Zdroj: www.cokoladovy-festival.cz
Pardubice –  Do rytmu čokolády se přenesl pardubický Ideon od pátku 20. do neděle 22. října. Tato chutná potravina, původem ze střední Ameriky, proměnila Pardubice v „ráj na zemi“. Akci s názvem ČokoFest dlouhodobě realizuje zprostředkovatelská agentura ChrisFromParis, založená v roce 2004 Chrisem Delattrem, Francouzem, který žije v Olomouci od roku 2003.

Lidé se mohli zúčastnit degustací sladkých pochutin, čokoládových workshopů (jak pro děti, tak pro dospělé) nebo vaření s čokoládou. Nechyběl ani stánkový prodej čokoládových delikates.

Prodejci lákali hosty svými chutnými a skvěle vypadajícími pokrmy z čokolády či ovoce. Na tuto událost dorazily společnosti ČokoKebab, Mr. Vonka, Šmakujto, Čokoláda Lyra, Jablíčko, Sirupárna, Chocolaterie Havířov, Kamelie – víno z Francie, Xo-Čo a mnoho dalších. Návštěvníci mohli ochutnat např. čokoládové víno, čokoládové pivo a vafle. Na programu bylo několik doprovodných akcí, za zmínku stojí sobotní Škola vaření, kde jsme mohli sledovat kuchařský um šéfkuchaře Marka Váni, který všechny okouzlil svými schopnostmi. Připravil dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu. Jako další se představil Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc, který usmažil kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády.

Soutěžilo se i o skútr Blade 125, který byl posetý zlatými čokoládovými mincemi. Ti, co se zúčastnili, museli uhádnout, kolik mincí je na skútru. Losování se všemi správnými odpověďmi bude probíhat až na konci sezóny.

„Zúčastnil jsem se ČokoFestu již minulý rok, takže jsem přibližně věděl, co mě čeká, a těšil jsem se. Letos mě to znovu příjemně překvapilo, avšak koho taky ne, když jde o čokoládu a sladkosti. Bylo to příjemné odpoledne, ale čokoládu teď nechci alespoň týden vidět,“ řekl návštěvník Petr.

Tato akce už letos proběhla i v Ostravě, a to od pátku 13. do neděle 15. října. Připravuje se však i v jiných městech, např. v Praze a v Brně. Aktuality můžete sledovat na stránkách www.cokoladovy-festival.cz

Zobrazeno 2109 krát
Naposledy upraveno: čt., 26. říjen 2017 06:58

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste