st., 5. říjen 2016 19:27

Pardubičtí ovládli hokejovou bitvu na dně tabulky

Pardubice - Jediný zápas hokejové Tipsport extraligy odehrály v úterý 4.10. týmy Pardubic a Karlových Varů. Pardubice se od začátku sezony držely na samém dně tabulky s pouhými třemi body. Na kontě karlovarské Energie byly body čtyři. V úterním duelu chtěly Pardubice potvrdit jejich zlepšenou herní formu, zároveň to však byl zápas o poslední místo.

Už po půl minutě hry otevřely skóre domácí Pardubice. První lajna zůstala na ledě déle než hostující Vary, čehož využil Tyler Redenbach, kterému na modrou přesně nahrál parťák Schaus a Redenbach zavěsil ke vzdálenější tyči hostujícího Závorky 1:0. Následně získali pardubičtí početní výhodu po faulu Martina Rohana a mohli tak své skóre ještě navýšit. K žádné větší šanci se však nedostali. V čase 11:56 dostali příležitost ke srovnání hosté, kteří si po faulu Alexandra Malleta zahráli první přesilovou hru. Uběhlo pouhých dvanáct vteřin, když přesilovou hru využil Vojtěch Tomeček a vyrovnal na 1:1. Pardubických hokejistů byl najednou plný led. Čím dál větší šance domácích vedly k navýšení skóre na 3:1. Nejprve se v čase 16:49 trefil Alexander Mallet, který tečoval puk těsně pod hranicí břevna. O třetí pardubický gól se necelé půl minuty před koncem první třetiny postaral opět Tyler Redenbach.

Do úvodu druhé třetiny vstoupili domácí opět aktivně. Ve dvacáté šesté minutě vyloučil rozhodčí karlovarského Tomáše Rachůnka, čehož Pardubice využily a Petr Hubáček navýšil náskok na 4:1. Karlovy Vary se však nenechaly zastrašit a se zápasem chtěly něco udělat. O tři minuty později se v další přesilové hře trefil Pat Mullane, tentokrát už po jedenácti vteřinách a dotáhl na 4:2. V čase 35:36 skóroval opět Vojtěch Tomeček, ke kterému se dostal puk ihned po vhazování na 4:3. Chvíli na to přišlo další karlovarské vyloučení, které pardubičtí potrestali a odskočili tak do dvoubrankového vedení. Tomáš Rolinek chtěl přihrát Michalu Bártovi, puk se však k jeho štěstí odrazil od bruslí soupeře přímo do brány a skóre se zvýšilo na 5:3. V závěru třetiny si hosté vytvořili několik pěkných šancí, ke gólu ale nedošlo. Půl minuty před koncem byl vyloučen Energetik Tomáš Harant.

Poslední třetina začala pardubickou početní výhodou. Domácí si pár šancí vytvořili, ale ani jedna nebyla gólová. Následně museli pardubičtí bránit dvojnásobnou přesilovku. Hosté si vytvořili mnoho šancí, domácí si to však pohlídali a obětavě padali do střel. V padesáté šesté minutě zůstal po zákroku ležet na ledě pardubický útočník David Tomášek. Do kabin ho museli převést na nosítkách. Na ledě se dlouho vůbec nehýbal, nakonec však pardubickou Tipsport arénu uklidnil zvednutím ruky. Těsně před koncem celého zápasu hosté odvolali brankáře, na konečném stavu to však nic nezměnilo a Pardubice po výhře 5:3 získaly první výhru za tři body. Na dně tabulky je vystřídaly Karlovy Vary.

Zobrazeno 1674 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:44
Pro psaní komentářů se přihlaste