so., 6. prosinec 2014 21:15

Pavel Nedvěd má svou sochu

Legendární český fotbalový záložník Pavel Nedvěd, v Praze odkryl svou sochu. Stalo se tak v pondělí 1.12. u příležitosti zařazení podobizny slavného fotbalisty do repertoáru muzea Grévin v Praze. Připojil se tak mezi dalších více než 80 osobností českého i zahraničního showbyznysu, sportu a politiky, kteří mají svou věrnou kopii v útrobách muzea.

 

Pavel Nedvěd, jenž v současnosti působí ve vedení klubu Juventusu Turín, kde prožil většinu své aktivní kariéry, má na svém kontě takové úspěchy jako stříbro z Eura 1996 v Anglii, bronz na ME 2004, tři mistrovské tituly Italské Serie A (nejvyšší italská liga), či druhé místo v Lize mistrů v letech 2002/2003. 

Dále byl také několikaletým kapitánem českého národního týmu. V reprezentaci si připsal 18 vstřelených branek v 91 zápasech s bilancí 53 výher, 16 remíz a 22 proher. „Stejně jako naše dvě poslední osobnosti, Jaromír Jágr a Martina Navrátilová, je i Pavel Nedvěd sportovní legendou, která proslavila český sport na mezinárodní úrovni. Jsem moc rád, že můžeme Pavla Nedvěda přivítat v grevinské rodině," řekl při slavnostním odhalení v Grévin Praha Heinrich Homola, generální ředitel muzea.

„Mám radost a zároveň je mi ctí, že jsem další z řady těch, kteří zde už svou sochu mají. A musím uznat, že jsem se autorům docela povedl. Mé rodině i přátelům se prý líbím,“ usmíval se během odhalení Nedvěd.

Fotbalová legenda zaujme své místo ve sportovním sále vedle Jaromíra Jágra, Dominika Haška, Martiny Navrátilové,Ivana Lendla, Emila Zátopka, Petra Čecha a Romana Šebrleho. Veřejnosti je socha přístupná od úterý 2.12.2014.

Zdroj foto: Sport.cz.

Zobrazeno 1206 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste