pá., 6. prosinec 2019 10:30

Paws for Thought chce zlepšit podmínky pro bezdomovce a jejich psy

Simon Community Scotland a Dogs Trust společně vytvořily dokument Paws for Thought na podporu bezdomovců a jejich psů Simon Community Scotland a Dogs Trust společně vytvořily dokument Paws for Thought na podporu bezdomovců a jejich psů Zdroj: http://www.simonscotland.org/
Skotsko – Zvířata mohou dopomoci ke zlepšení psychického a fyzického zdraví a celkové kvality života. I přesto jsou lidé bez domova často nuceni vybírat si mezi střechou nad hlavou a ponecháním si svého mazlíčka. Někteří tak končí opět na ulici, jelikož většina azylových domů ubytování se zvířaty neposkytuje. Skotská organizace pro podporu lidí bez domova Simon Community Scotland se proto spojila s Dog Trust, charitativní organizací na podporu lepších životních podmínek psů, a 27. listopadu 2019 jménem Skotské vlády zveřejnila dokument Paws for Thought.

Dokument pojednává o důležitosti vztahu bezdomovců a jejich psů. Skládá se z několika úseků, které poskytují rady majitelům azylových zařízení. Doporučují například změny ve školení zaměstnanců ohledně péče o zvířata a preventivní opatření s cílem zajistit, aby lidé, kteří s mazlíčky přijdou do kontaktu, neměli alergii na srst či strach ze zvířat. Dále předkládá návrh na vytvoření společenských místností přístupných i pro psy či s psími klecemi.

„Nikdo by se nikdy neměl dostat do situace, kde si musí vybrat mezi bezpečným místem k pobytu nebo svým domácím mazlíčkem. Tato volba ještě zhoršuje trauma a ztrátu, kterou mnozí lidé, které podporujeme, zažili," uvedla Lorraine McGrath z organizace Simon Community Scotland.

Dokument podpořil i skotský ministr pro místní správu, bydlení a plánování Kevin Stewart, který ho představil v Edinburghu. „Jasně se v něm uvádí, proč jsou domácí zvířata důležitá. Zároveň poskytuje praktické kroky na podporu sociálních pronajímatelů, které napomáhají lidem bez domova udržovat vztahy se svými domácími mazlíčky. Pro někoho, kdo čelí bezdomovectví, je to už tak nesmírně těžké období,“ řekl. Jak dále uvedl, respektování vztahu člověka a jeho mazlíčka je také důležitým elementem plánu skotské vlády na řešení problému s bezdomovectvím.

Zobrazeno 1287 krát
Naposledy upraveno: so., 7. prosinec 2019 14:50
Pro psaní komentářů se přihlaste