út., 19. duben 2022 11:59

Pět let ticha a trpělivosti je u konce. Rapper Kendrick Lamar odtajnil nové album

Kendrick Lamar i přes nevoli fanoušků se svým albem trpělivě vyčkával pět let. Kendrick Lamar i přes nevoli fanoušků se svým albem trpělivě vyčkával pět let. Zdroj: Associated Press/Invision
USA - Mr. Morale & Big Steppers je název nového, dlouho očekávaného alba kalifornského rappera Kendricka Lamara, jehož vypuštění oznámil 18. dubna netradičně ve formátu formálního dopisu. Stalo se tak po pěti letech jeho hudební absence a půl roku od jeho emotivní zprávy fanouškům, ve které odůvodňuje svou absenci, a ve které se zároveň, podle jeho slov, loučí s nahrávací společností Top Dawg Entertainment, která vydala všechna jeho dosavadní studiová alba.

Album má vyjít 13. května. Bude to tak přesně pět let a jeden měsíc od vydání jeho poslední studiové desky s názvem Damn, za kterou rapper dostal Pulitzerovu cenu a stal se tak prvním rapperem, který toto ocenění obdržel. Fanoušci na oznámení napjatě čekali od loňského srpna, kdy Lamar publikoval dopis dedikovaný své komunitě. „Zatímco vydávám své poslední album pro TDE, cítím radost, že jsem mohl být sedmnáct let součástí takové kulturní stopy, trápení, úspěchu a hlavně bratrství.“ I toto zaznívá ve zprávě nazvané „nu thoughts“.

Oficiální zprávu o vydání alba Lamar sdílel na Twitteru, kde s aktualizovaným odkazem k oznámení ocitoval tweet uživatele @raptalksk ze 14. února, s trochou nadsázky, znějícím: „Kendrick Lamar je oficiálně v důchodu. “Ve své srpnové zprávě mimo jiné zmiňuje, jak v době jeho nepřítomnosti jen přemýšlel, poslouchal a psal. K tomu mu podle jeho slov pomáhaly ranní jízdy na plážových kolech. Prozrazuje v ní také, že mu láska i ztráta a truchlení narušilo komfortní zónu, děkuje za trpělivost a naznačuje možné hledání nového životního cíle. „V dokončení je krása a v neznámu je vždy naděje,“ glosoval. Tuto jeho zprávu si fanoušci mohou zatím interpretovat vlastním způsobem. Žádné oficiální kroky a konkrétní plány totiž zatím z úst rappera nezazněly.

Zobrazeno 310 krát
Naposledy upraveno: st., 27. duben 2022 22:10
Pro psaní komentářů se přihlaste