pá., 13. duben 2012 14:22

Petr Uličný před zápasem s Příbramí

Sigma Olomouc má nyní díky svému působení v Poháru České pošty náročné období, kdy v deseti dnech odehraje čtyři zápasy. Nadcházející "anglický týden" komentoval její trenér Petr Uličný.

V neděli čeká Sigmu pátá Příbram, která má v jarní části Gambrinus ligy výbornou bilanci jediné prohry ze šesti zápasů. „Příbram je pro mě letošní překvapení soutěže. Jejich postavení však není náhoda, je to velice dobrý tým složený z mladých hráčů, hrají pěkný, ofenzivní fotbal a to, že dokázali vyhrát na Spartě jejich kvality jenom dokazuje,“ hodnotil olomoucký trenér Petr Uličný.

Olomoučtí se s Příbramí pokusí vítězně naladit na středeční odvetu semifinále české pošty na hřišti Teplic. „Pro nás je teď prioritou samozřejmě gambrinus liga, ale tažení v poháru je pro nás hned druhá věc v pořadí a snad bude úspěšná a stejně krásná, jako doposud,“ komentoval Uličný.

Na soupeře se olomoucký trenér připravuje jako na každého jiného, ale příbramské hráče podle svých slov moc nezná. „Z příbramských hráčů znám osobně jenom Lukáše Pleška, kterého jsem trénoval při jeho začátcích v Plzni.“

Velice důležitým hráčem je pro trenéra Uličného Zdeněk Klesnil, který sice nebyl v posledním zápase zcela v pořádku, do nedělního zápasu by však měl nastoupit. „Je to vysoký hráč a tím pádem se na něj můžeme spolehnout, když se nám nedaří kombinovat po zemi. Umí skvěle sbírat centrované míče, a i při standardních situacích je pro nás velmi důležitý.“

Chybět budou Sigmě proti Příbrami určitě útočník Martin Jirouš a mladý obránce Václav Koutný. Zdravotní stav není zcela jistý u Michala Vepřeka. „Michal byl včera u doktora a úplně fit není, dnes však trénuje a tak uvidíme, jak na tom bude v neděli,“ uvedl Uličný.

Příští týden přivítá Olomouc Bohemians 1905, kteří mají na sestupové příčky náskok pouze dva body.  „Pokud teď získáme z těchto dvou nadcházejících ligových utkání šest bodů, tak pevně věřím, že se udržíme,“ řekl Petr Uličný.

Na závěr trenér Hanáků dodal, že svůj názor na svoje setrvání v klubu nezměnil a po sezoně v Olomouci skončí. „Nový trenér určitě bude, toto je jenom moje mise a doufám, že bude úspěšná a krásná.“

 

 

 

Zobrazeno 2433 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste