po., 3. duben 2023 09:04

Plzeň ani po reprezentační pauze nebodovala naplno. Z Mladé Boleslavi si odváží jenom bod

Plzeňský trenér Michal Bílek, který odkoučoval své 250. utkání v české nejvyšší soutěži Plzeňský trenér Michal Bílek, který odkoučoval své 250. utkání v české nejvyšší soutěži Zdroj: Autor: FCVP/Vratislav Polívka
Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň se ve 25. kole FORTUNA:LIGY utkala s Mladou Boleslaví. Viktoriáni již počtvrté v řadě nebodovali naplno a zvyšují tak náskok pražských S. Na první místo jim už schází 7 bodů. Boleslav v jarní části sezóny na domácím stadionu padla pouze jednou. Na pátou příčku, která zajišťuje účast v boji o titul, boleslavským schází 5 bodů.

Hned v první minutě hry se mohla Boleslav ujmout vedení, když Marek Matějovský poslal míč Vasilu Kušejovi, který z malého vápna jen těsně minul vzdálenější tyč branky. V 11. minutě se ozval znovu Matějovský, který vyslal na Jindřicha Staňka tvrdou střelu z hranice šestnáctky. O dvě minuty později poprvé v zápase zahrozila i hostující Plzeň, kdy Jan Sýkora vyslal ráznou střelu na branku domácích. Jan Šeda si ale dokázal poradit a míč vyrazil nad brankovou konstrukci. Ve 20. minutě připravil Kušej krásný balón pro Tomáše Ladru, který se snažil překonat Staňka technickou střelou. Mladá Boleslav byla nebezpečná i z rohových kopů. Vynikal v nich zejména veterán Milan Škoda, který v 33. minutě hlavičkou prověřil ostražitost viktoriánského brankáře. Ke konci prvního poločasu se hosté mohli ujmout vedení. Krásnou kombinací se dostal do výborné pozice Pavel Bucha, ale pod tlakem Martina Suchomela nedokázal vystřelit. Do kabin se tak hráči odebrali za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vlétla obě mužstva naplno, ale Plzeň se i tak nedokázala vyvarovat hrubých chyb. Hned v 56. minutě se nepovedla rozehra Lukáši Kalvachovi a domácí se vrhli do rychlého protiútoku. Škoda i přes dostatek času nedokázal otevřít brankový účet. Na to se Plzeň hned snažila zareagovat a ke střele se dostal Matěj Vydra. Jeho pokus ale skvěle zklikvidoval Šeda. V 60. minutě opět vynikl Staněk, který po rohovém kopu chytil dobrou hlavičku Ondřeje Karafiáta. Další šanci připravil aktivní Kušej pro Škodu, ale i s jeho dalším pokusem si Staněk dokázal poradit. V 70. minutě mohlo konečně dojít ke změně stavu. Plzeň mohla po pěkném centru z hloubi pole a následné hlavičce Vydry strhnout vedení na svoji stranu. Jeho pokus ale stihl na brankové čáře vykopnout Suchomel. Odražený balon se dostal až ke Kušejovi, který nastartoval rychlý protiútok. K zakončení se dostal po zpětné přihrávce Ladra, ale jeho střele chyběla razance a skončila bez problémů v rukavicích Staňka. Poslední šanci zápasu měl na kopačkách znovu Kušej, který si ale příliš předkopl míč. K zakončení se tak nedostal a zkusil nasimulovat pád. Jeho pokus ale rozhodčí prokoukl a odměnil ho žlutou kartou. Zápas tak skončil i přes velký počet šancí bezbrankovou remízou.

Plzni bude v dalším zápase chybět útočná opora v podobě Tomáše Chorého, který se po půl hodině hry zranil a byl vystřídán. 8. dubna Viktoriáni doma vyzvou Jablonec. Mladá Boleslav o den později přivítá na svém hřišti Slávii.

Zobrazeno 310 krát
Naposledy upraveno: út., 11. duben 2023 12:30
Pro psaní komentářů se přihlaste