ne., 6. březen 2016 20:19

Plzeň nadělila Příbrami debakl 4:0

Plzeň - Poslední zápas 20. kola Synot ligy přinesl souboj mezi Plzní a Příbramí. Příbram přijela do Plzně se slepenou základní sestavou, Viktoria nepřipustila překvapení a na domácí půdě zvítězila přesvědčivě 4:0.

Od začátku utkání byli aktivnější domácí. Kombinační hrou uvěznili Příbram v její polovině. Už v osmé minutě otevřel skóre Rajtoral přesnou střelou do dolního rohu branky zpoza šestnáctky. Poté aktivita viktoriánů opadla, zatímco hosté neohroženě útočili. V 18. minutě musel domácí brankář Kozáčik rychle vyběhnout, aby zmařil šanci Středočechů. O pět minut později promarnil obrovskou příležitost na vyrovnání Šabala. Matějů ztratil v souboji s Rezkem míč, který ho hned posílal na příbramského útočníka. Toho naskytnutá šance zaskočila a míč poslal mimo. To viktoriány probudilo a znovu přebrali otěže zápasu. Možnost navýšit vedení měl Ďuriš ve 37. minutě, jeho střelu z první zastavila tyč, následnou dorážku lapil příbramský brankář Hruška. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Plzeň.

„Ze začátku zápasu jsem byl nervózní, teď už si hru užívám. Jen mě mrzí, že ten gól šel přes mě, snad s tím ještě něco uděláme,“ řekl v poločasovém rozhovoru pro Českou televizi mladičký příbramský stoper Chanuš.

Hned v úvodu druhého poločasu Ďuriš v souboji jeden na jednoho překonal brankáře hostí a zajistil Plzni dvoubrankové vedení. Další branku do sítě Příbrami přidal z volného přímého kopu Kovařík. Přesnou střelou z hranice velkého vápna vymetl pavučinku v horním rohu Hruškovy svatyně. Skóre ukazovalo stav 3:0. V 56. minutě poslal Zápotočný Ďuriše na zem ve vlastním pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil faulovaný Ďuriš, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Na 4:0 zvyšoval v 70. minutě Hořava. Krásným dloubáčkem přeloboval příbramského brankáře. Zbytek zápasu se nesl kompletně v režii plzeňských. Středočeši se jen těžko dostávali do šancí, zato viktoriáni uvolněně dohráli zápas k vítězství 4:0.

Plzeň si tak připsala další tři body a v čele ligy má náskok šesti bodů na druhou Spartu.

„Jsem rád, že jsem konečně dal gól, už jsem to potřeboval, ale body jsou samozřejmě důležitější. Penaltu jsem neproměnil, naštěstí to za vedení 3:0 tolik nevadilo. V této sezóně máme úspěšnost na penaltách asi jenom 50 procent, takže příště to půjde kopnout Koza (brankář Kozáčik, pozn. red.),“ smál se v pozápasovém rozhovoru pro ČT Michal Ďuriš.

Zobrazeno 1821 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:31

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste