čt., 4. duben 2019 23:48

Plzeň slaví druhé vítězství, Brno dokázalo srovnat

Souboj před plzeňskou brankou Souboj před plzeňskou brankou Zdroj: hcocelari.cz
Třinec/Liberec - Dnešním dnem pokračovalo semifinále play-off hokejové Tipsport extraligy. Plzeň vyjela na led Třince povzbuzena prvním vítězstvím, Brno chtělo naopak na včerejší prohru s Libercem zapomenout a zkusit srovnat stav série.

Západočeši nezačali nejlépe, když dvakrát čelili přesilové hře Ocelářů. Ani jednu domácí nevyužili, naopak, Werek předvedl útočný faul a následnou přesilovku v 9. minutě využil Gulaš poté, co zužitkoval svižnou přihrávku Kováře napříč útočným pásmem. V 15. minutě ujel ve vlastním oslabení Adamský, ale místo vyrovnání nechal zaskvět Frodla. Zato přišel druhý gól hostí. Na vlastní obranné modré totálně propadli třinečtí beci a Jones vysunul na Hrubce dvojici Němec a Kindl, přičemž druhý jmenovaný zakončil přesně.

Druhá perioda začala bojem o střední pásmo a šancí k vidění příliš nebylo. Zničehonic pak ovšem přišlo snížení Slezanů. Ve 32. minutě jeden z Plzeňských nezachytil plachtící puk do rukavice a ten propadl k Draveckému. Od něj se přes Svačinu dostal k Michalu Kovařčíkovi, který ve velké rychlosti trefil pravý horní roh.

Poslední perioda nejprve přinesla možnost na vyrovnání. Po Douderově střele od modré však nestihl zakončit Cienciala. I přes tlak domácích se prosadili potřetí hosté. Kracík vtrhl po levé straně do útočného pásma, nabil Kovářovi a jeho střelu Hrubec vyrazil jen k dorážejícímu Indrákovi. Oceláři nakonec ještě snížili, když Petr Vrána utancoval svého strážce a našel Martina Růžičku, který si odcouval až na vrchol kruhů a přesnou pumelicí zdramatizoval utkání.

Škodovka tak vyhrála i druhé venkovní utkání a teoreticky může doma ukončit sérii. Na západě Čech se hraje v neděli a v pondělí.

Prodloužení tentokráte pro Kometu

V Liberci hráli Bílí Tygři s brněnskou Kometou. Po bezbrankové první třetině se jako první prosadili domácí, a to hned po 17 vteřinách druhé dvacetiminutovky. Krenželok po Zacharově přihrávce zamířil přesně do pravého horního rohu Čiliakovy branky.

Brněnští reagovali ve 35. minutě brankou Dočekala, který tečoval Orsavovu střelu od modré. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel dlouho, jelikož se o tři minuty později prosadil Zachar a vrátil tak vedení na stranu Tygrů.

Ve třetí periodě mohl přidat třetí gól Hudáček, jenž se dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendovou kličku Čiliak vystihl. Na druhé straně už ovšem branka padla, i když její regulérnost musel potvrzovat videorozhodčí kvůli možnému zahrání vysokou holí střelce Orsavy. Nicméně po diskuzi ukázal hlavní arbitr na střed hřiště a bylo znovu vyrovnáno. Více se už v základní hrací době nestalo a šlo se, stejně jako v minulém zápase, do prodloužení. V něm byla tentokráte šťastnější Kometa. Na konci 70. minuty nedal Peter Mueller svojí střelou Willovi šanci a jeho zásluhou hosté vyrovnali zápasové skóre tohoto semifinále.

Další zápasy odehrají tato dvě mužstva taktéž v neděli a v pondělí, a to v brněnské DRFG Aréně.

Stav série: HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň: 0:2

Stav série: Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 1:1

Zobrazeno 1457 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. duben 2019 13:51
Pro psaní komentářů se přihlaste