st., 20. únor 2019 15:45

Plzeňská obrana hlásí novou posilu. Přichází Jakub Brabec

Jakub Brabec Jakub Brabec Zdroj: https://fcviktoria.cz/clanek.asp?id=Do-Viktorie-prichazi-na-pulrocni-hostovani-s-opci-Jakub-Brabec-13430
Praha/Plzeň - Viktoria Plzeň se chystá na zítřejší odvetu prvního kola play-off Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb. Těsně před odletem do Chorvatska se jí ale povedlo posílit své obranné řady, a to o stopera Jakuba Brabce, který se dnes s obhájcem titulu dohodl na půlročním hostování s opcí. Nová posila se bude moci zapojit do zápasů Plzně až od příštího kola Fortuna ligy, jelikož soupiska pro nynější zápasy pohárové Evropy se už uzavřela.

Západočeši tak reagují na zranění Lukáše Hejdy z prvního jarního kola, který si během utkání s Mladou Boleslaví přivodil otřes mozku. Úplně v pořádku ještě není ani další obránce Radim Řezník.

„Vzhledem k současné situaci, kdy máme v obraně několik absencí, pro nás bylo dotažení tohoto transferu jednou z priorit. Jsme rádi, že jsme do našeho kádru získali hráče, který má kvalitu i velké zkušenosti,“ uvedl pro klubový web generální manažer Adolf Šádek.

Brabec podepsal svou smlouvu přímo na letišti Václava Havla v Praze, a to těsně před odletem Viktorie na horkou balkánskou půdu. „Plzeň je špičkový klub, který každý rok hraje o poháry i o titul, a já se toho chci zúčastnit a pomoci jim. Rád bych zasáhl do co největšího počtu zápasů a popral se i o místo v reprezentaci,“ řekl novinářům.

Odchovanec pražské Sparty, se kterou vyhrál nejvyšší soutěž v sezoně 2013/14, přichází do Česka po dvou a půl letech. V zahraničí působil v belgickém Genku, ze kterého hostoval v tureckém Rizesporu. Odtud jeho kroky zamířily na západ Čech.

 

Zobrazeno 1292 krát
Naposledy upraveno: st., 20. únor 2019 18:22
Pro psaní komentářů se přihlaste