út., 9. říjen 2018 10:09

Proběhnou poslední farmářské trhy v Olomouci

Farmářské trhy Olomouc Farmářské trhy Olomouc Zdroj: www.facebook.com - Ovoce zelenina
Olomouc – Již od jara se na Horním náměstí pravidelně konají farmářské trhy. Od dubna do října proběhlo už 17 prodejních akcí a poslední proběhnou zítra od osmi do třinácti hodin. 

V Olomouci se konají Hanácké farmářské trhy již několik let a návštěvnost ve velice hojná. Od dubna do října si zde lidé mohli přijít nakoupit potraviny jako například zeleninu, ovoce, mléčné výrobky z kravského, kozího či ovčího mléka, maso, ryby, pečivo, vejce, ovocné a zeleninové šťávy, marmelády, koření, perníčky a mnoho dalších regionálních specialit. Některé z těchto produktů jsou oceněné regionálními značkami Haná, Jeseníky, Moravská brána a některé mají také ocenění Olomouckého kraje. 

Označení farmářské trhy se používá pro prodej potravinářského a zemědělského zboží. Pro tuto oblíbenou akci jsou také často využívány názvy jako selské, sedlácké či zemědělské trhy. Prodejní akce se konají v určité časové frekvenci – většinou jeden den v týdnu. Stálé je také místo, na kterém se farmářské trhy v určitém městě pořádají. Na této akci je možné si koupit produkty od malých a středních zemědělců a výrobců potravin. Mezi nejčastější sortiment patří například zelenina, ovoce či masné výrobky. Myšlenka farmářských trhů je především to, aby si lidé kupovali zboží z dané země či dokonce z daného regionu. Nejen, že si lidé nakoupí kvalitní potraviny, ale také se setkají se známými a společně tak oživí dění ve svém městě za doprovodného programu, kterým bývají často ukázky lidových řemesel či akce pro děti. Tradice farmářských trhů se v České republice obnovila roku 2009 v Praze. Od té doby podobné akce rozšířily po celé republice. 

Zobrazeno 2528 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. říjen 2018 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste