so., 30. duben 2022 00:00

Poslední možnost získat Sandersonovy exkluzivní „tajné romány“

Fanoušky fantasy literatury čekalo letos na jaře milé překvapení, když známý spisovatel Brandon Sanderson oznámil plánované vydání čtyř nových knih. Po veleúspěšné kickstarterové kampani k těmto knihám se teď fanouškům naskýtá poslední možnost, jak knihy získat. A moc dlouho už trvat nebude.

Pokud jste se kdy zajímali o fantasy literaturu, museli jste aspoň jednou narazit na jméno Brandon Sanderson. Tento americký spisovatel je jako všichni ostatní spisovatelé, znám díky svým knihám, ale kromě jejich obliby u čtenářů Sanderson proslul ještě jednou věcí, a to jak často zvládá nové knihy produkovat. Už dávno před pandemickými lockdowny byla Sandersonova neuvěřitelná rychlost při psaní nových příběhů, které z velké části patří do jeho gigantického fiktivního světa jménem Kosmír, u jeho fanoušků známá. Nedávno ale spisovatel dokázal, že v tomto ohledu doteď ani zdaleka neodhalil všechny trumfy, když ve videu na svém YouTube kanálu fanouškům sdělil, že za jeden rok zvládl kromě už předem naplánovaných projektů napsat i celé čtyři knihy navíc.

V návaznosti na ono video Sanderson se svým týmem spustili kampaň na platformě Kickstarter, ve které si zájemci mohli za různé částky pořídit spoustu různých variací oněch čtyřech „tajných románů,“ jak je Sanderson nazývá, a k nim i bonusových produktů. Kampaň, která měla za cíl vybrat milion dolarů, skončila 31. března a měla naprosto fenomenální úspěch. Na vydání nových knih přispělo přes 185 000 lidí a Sanderson se svým týmem vybrali více než 41,7 milionu dolarů. Tato čísla tak ze Sandersonovy kampaně udělala nejen finančně nejúspěšnější literární kampaň v historii Kickstarteru, ale nejúspěšnější kampaň vůbec, a co do počtu podporujících se kampaň zařadila na čestné druhé místo za projekt deskové hry s názvem Výbušná koťátka.

Možnost podpořit projekt na Kickstarteru a zakoupit si tak fyzické nebo digitální kopie čtyř nových knih, z nichž tři opět patří do Sandersonova univerza Kosmír, skončila s přelomem měsíce. Ještě pořád ale mají fanoušci, kteří se doteď nestihli zapojit, poslední šanci knihy získat, do konce dubna totiž běží na portálu Backerkit předprodej všech čtyř knih i bonusových předmětů, které byly dostupné na platformě Kickstarter. Sanderson zatím neoznámil, že by plánoval tyto knihy dále prodávat, a proto je docela rozumné předpokládat, že toto je opravdu poslední možnost, jak knihy získat. Podle vyjádření na stránkách kampaně budou první fyzické i digitální kopie rozeslány na začátku roku 2023. Pokud vás tedy fantasy literatura nebo přímo tvorba Brandona Sandersona zaujala, moc dlouho už s objednáním neváhejte a připravte si na příští rok příjemné povánoční překvapení.

Zobrazeno 583 krát
Naposledy upraveno: ne., 1. květen 2022 21:54
Pro psaní komentářů se přihlaste