út., 22. listopad 2011 00:02

Poslední napínavé příběhy Hercula Poirota se natočí příští rok

Fanoušci detektivek se mohou těšit na novou seriálovou řadu natočenou podle knih Agathy Christie. Z finančních důvodů bylo natáčení třinácté řady nejisté, ale britská televizní společnost ITV nakonec oznámila, že v příštím roce plánuje natočit posledních pět dílů, v nichž vystupuje jako hlavní hrdina Hercule Poirot. Slavného belgického detektiva si zahraje David Suchet, který ho ztvárnil ve všech šedesáti pěti epizodách.

„Nesmírně mě těší, že mohu hrát Poirota. Byl to můj životní cíl dotáhnout tuto úžasnou práci až do konce. Poirot je skvělý, i když komplikovaný charakter a já sem ho vždy hrál velmi rád.“ vyjádřil se Suchet o své roli pro britský deník Daily Mail.

Romány, podle kterých budou poslední díly natočeny, se jmenují Hra na vraždu, Sloni mají paměť a Velká čtyřka. Překvapením bude zpracování povídkové knihy Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota, protože záleží na scénáristech, které příběhy z knihy využijí. A pátý námět bude podle knihy Opona, která je závěrečným případem tohoto detektiva .

Zdroje:
http://www.agatha.cz/nova-rada-hercula-poirota-i-slecny-marplove
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2061754/David-Suchet-play-Hercule-Poirot-time-22-years.html
http://www.novinky.cz/kultura/251049-david-suchet-se-dockal-poirot-bude-dokoncen.html

FOTO: http://agathachristiereader.wordpress.com

 

Zobrazeno 2242 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste