ne., 21. únor 2010 14:01

Poslední přípravy

Přestávka před jarní částí fotbalové Gambrinus ligy spěje ke svému konci. Soutěž byla již tradičně přerušena po šestnácti kolech a nastala přestávka mezi její podzimní a jarní částí. Fotbalové jaro začne již v sobotu 27. 2. 2010 zápasy Brna s Libercem a Sparty s Příbramí. Olomoucká Sigma se však představí až v neděli v 17:00 na domácím hřišti proti Slovácku.

Olomoučtí fotbalisté přezimovali s 22 body na deváté příčce, na kterou klesli ze šestého místa po prohře 2:0 na ostravských Bazalech v posledním zápase podzimu. V tomto zápase se Hanáci poměrně trápili a jejich předchozí slibná forma byla tatam.

Vrátí se Sigma ke slibným výkonům, nebo jí zůstane špatná forma z posledního zápasu? To se dozvíme již v neděli, kdy změří síly se čtrnáctým Slováckem. Pro zlepšení výsledků a možnou účast v evropských pohárech, na které olomoučtí ztrácejí již devět bodů, udělalo vedení několik klubových změn. Přesto možná překvapivě do klubu nepřišel žádný nový hráč. Na hostování do Českých Budějovic odešel zkušený záložník Rudolf Otepka, který byl ke konci podzimu zraněný, a proto nastupoval méně. Za podzim vstřelil jen jednu branku, což byl jeden z důvodů, proč opustil hanácký klub a putoval do sestupem ohrožených Budějovic. Na hostování odešel také Michal Vepřek, který působil především v olomouckém béčku. Putoval do druholigové Viktorie Žižkov, kde by mohl hrát i za A tým, což by mu v jeho 24 letech mohlo pomoci ke zlepšení. Sigmu opustil také Brazilec Esis Caihame, který je momentálně bez angažmá. Jedinou posilou klubu je Jakub Heidenreich, který se vrátil z hostování od střížkovských Bohemians Praha.

Trenér Zdeněk Psotka ale nejspíš věděl, proč nepořídil žádné posily, neboť olomouckým se v přestávce poměrně dařilo. Nenastoupili sice proti žádnému výjimečnému celku, avšak jejich výsledky byly velmi příznivé. Na soustředění v Turecku se Hanákům také dařilo, když byli schopni porazit ukrajinskou Oděsu a Rumunský Politehnic. Naposledy porazili olomoučtí slovenskou Nitru, kterou pokořili třemi brankami. Nejlepším střelcem přípravy byl se šesti góly Tomáš Hořava, kterému na záda dýchá i tradiční střelecká opora olomouckých, Michal Ordoš, který se trefil čtyřikrát. Poslední prověrkou během tradiční fotbalové přestávky bude Frýdek - Místek, který přijede na Andrův stadion v neděli 21. února. Avšak ostrou zkouškou bude až zápas 17. kola české nejvyšší fotbalové soutěže, kde se Sigma střetne se Slováckem.

Zobrazeno 2199 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste