st., 11. březen 2020 11:21

POZVÁNKA: Cheb oslaví 75. výročí od konce druhé světové války

Plakát k akci Plakát k akci Zdroj: Město Cheb
Cheb – V souvislosti s blížícím se výročím konce druhé světové války připravilo město Cheb dvoudenní vzpomínkovou akci. Poslední dubnový víkend čeká na návštěvníky bohatý program plný dobové i současné techniky, bitev, kulturních vystoupení či pietních aktů.

Sobotní program se kromě pietního aktu, který se koná na německém vojenském hřbitově, odehraje na chebském letišti. „V prostoru letiště bude k vidění historická vojenská technika, a to včetně unikátního provozuschopného tanku Sherman M4, i moderní výzbroj Armády ČR,“ uvedl Antonín Jalovec, starosta Chebu. Ve 14 hodin se zde odehraje bitva o letiště, fiktivní komentovaná bitva připomínající válečné události z dubna 1945 na Chebsku.

Kvůli akci město mimořádně zajistilo vlakovou dopravu z chebského nádraží přímo na letiště. Vlaky budou na místo jezdit od deváté hodiny ranní kyvadlově každou hodinu, přičemž poslední spoj zpět na nádraží odjede z letiště v 17 hodin.

Neděle se ponese v duchu pietních aktů a kultury. V 11 hodin vystoupí v Městských sadech Mládežnický dechový orchestr a mažoretky ZUŠ Jindřicha Jindřicha. Následují proslovy starosty města a hostů a několik pietních aktů. Víkend zakončí koncert v kostele sv. Mikuláše.

Podrobný program naleznete na webových stránkách města Cheb a na plakátech.

Zobrazeno 1033 krát
Naposledy upraveno: pá., 13. březen 2020 11:57
Pro psaní komentářů se přihlaste