st., 20. duben 2016 19:47

Praha bude hostit FIBA 3x3 World tour

Mezinárodní basketbalová federace (FIBA) představila plán pro pátý ročník FIBA ​​3x3 World Tour. Mezi pořadatelská města opět patří i Praha.

Tento systém soutěží začal v roce 2012 a jedná se o největší událost v basketbalu "tři na tři". Díky světové síti otevřených kvalifikací se může zúčastnit turnajů každý tým složený ze čtyř hráčů.

FIBA ​​3x3 World Tour začne 16. července v Mexiku a vyvrcholí ve Spojených arabských emirátech. Celkový počet hlavních turnajů se zvýšil ze sedmi na osm. Letos poprvé zavítá tour také do maďarského Debrecínu, který hostil minulý rok Mistrovství světa U18. Součástí každé etapy je také soutěž ve smečování a střelbě. Celkový prize money bude pro tento rok přibližně tři sta tisíc dolarů

Vítězi jednotlivých turnajů a nejlepší týmy celkového pořadí World Tour se kvalifikují do finále, které se bude konat v Abu Dhabi. Prahu basketbalisti navštíví mezi 6. a 7. srpnem.

Hra „tři na tři“ je inspirovaná několika formami streetballu, který se jakožto městský sport hraje po celém světě. V zápase nastoupí dva týmy po třech hráčích a hrají pouze na půlce hřiště na jeden koš.

Zobrazeno 2424 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:39
Pro psaní komentářů se přihlaste