út., 1. říjen 2019 13:16

Prokletí Štruncových sadů pro Spartu trvá dál

Michael Krmenčík oslavuje gól na 1:0 Michael Krmenčík oslavuje gól na 1:0 Zdroj: fcviktoria.cz
Šlágr 11. kola české Fortuna ligy byl všem fotbalovým fanouškům nabídnut během nedělního večera v Plzni. Tamější Viktoria přivítala pražskou Spartu, která přijela s jediným cílem - odčinit porážku z derby a stáhnout ztrátu na rivala z Edenu, která před tímto zápasem byla propastných patnáct bodů. Na horké půdě ve Štruncových sadech nevyhrála Sparta dlouhých osm let. Naposledy zde sparťané zvítězili díky dvěma trefám Kweukeho na podzim roku 2011.

Oproti derby udělal trenér Václav Jílek v sestavě tři změny. Proti Plzni nedostali trenérovu důvěru Hanousek s Mandjeckem a Pražané také nemohli počítat s vykartovaným Tettehem, a tak se namísto těchto hráčů do sestavy dostali Trávník, Plavšič a Kozák. Na straně Viktorie udělal Pavel Vrba v sestavě pouze jednu změnu oproti letošní tradiční sestavě. Na stoperské dvojici doplnil bývalého sparťana Brabce po karetním trestu Hejda.
V úvodu utkání měla Viktoria nad svým soupeřem herní převahu, avšak vytvořit si větší šanci svěřenci Pavla Vrby nezvládli. Ve 22. minutě odcentroval Kovařík na Kopice, jehož střelu Heča vyrazil. O chvíli později se již plzeňští radovali, ale marně. Gól Řezníka uznán nebyl kvůli útočnému faulu západočeského obránce. Ke slovu se ale dostala i Sparta. Limberský na poslední chvíli vypíchnul skluzem balón Sáčkovi v šanci. Následně Kangův pokus Hruška vyrazil nad bránu a Hložkově hlavičce scházely potřebné parametry. V prvním poločase tedy necelých dvanáct tisíc diváků branku nevidělo.
Hned v úvodu druhé půle se domácí kotel zaradoval. Lischkovi se nevyvedla malá domů, k míči se dostal plzeňský Krmenčík a placírkou poslal míč za Hečova záda - 1:0. Krmenčík, kterému se v sobotu narodila dcera Melania, rozvlnil v 69. minutě síť podruhé. Tato branka ale po konzultaci s videorozhodčím uznána nebyla, jelikož plzeňský forvard se během šance provinil faulem. Sparta se hnala za vyrovnáním, avšak veškeré šance končily pouze v Hruškových rukavicích či v zámezí. Na druhé straně Heča na brankové čáře vychytal Chorého, a tak skóre utkání zůstalo nezměněno.
Viktoria Plzeň zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem a stáhla vedení Slavie na tři body. To Sparta zrovna nezažívá šťastné období a nachází se aktuálně na 8. místě se ztrátou patnácti bodů na čelo tabulky. 

Zobrazeno 1025 krát
Naposledy upraveno: čt., 3. říjen 2019 16:06
Pro psaní komentářů se přihlaste