st., 29. duben 2020 23:44

První číslo nového ekonomického týdeníku Hrot vyjde 11. května

První číslo nového ekonomického týdeníku Hrot vyjde 11. května Zdroj: Facebook Týdeník Hrot
Magazín Hrot se bude obsahově zaměřovat kromě ekonomiky také na politiku a byznys. Redakci tvoří převážně bývalí zaměstnanci týdeníku Euro, šéfredaktorem titulu je Vadim Fojtík. Hlavními tvářemi nového magazínu budou kromě samotného šéfredaktora i ekonom Miroslav Zámečník, Pavel Páral či David Tramba, kteří na konci minulého roku opustili ekonomicky zaměřený týdeník Euro vydavatelství Mladá fronta a rozhodli se vytvořit si vlastní médium. Podle jejich slov by měl být Hrot nezávislý a díky předchozím zkušenostem se budou snažit přinášet na pole české žurnalistiky kvalitní obsah s ekonomickou tematikou, kterou podloží argumenty. Cílit chtějí na široký okruh čtenářů.

Celkem bude v redakci dvacet členů, včetně editorů, grafiků a informatiků. Na pozici zástupce šéfredaktora bude Pavel Páral, komentátor deníku E15 a Eura, společně s Tomášem Jeníkem, šéfeditorem bude Ivo Čermák. Šéfem webu bude Jiří Holuša, funkci art directora zastane Tomáš Novák.

Od začátku dubna je přístupná i internetová verze magazínu na webových stránkách Tydenikhrot.cz, jejichž provozovatelem je společnost Hrot s.r.o. Tato online platforma nabízí sekce byznys, politika, společnost, komentáře, rozhovory a na základě licence s The Economist zveřejňuje vybrané články z tohoto týdeníku. Od 23. března nabízí Hrot čtenářům také večerní newsletter, což byl jeho první sdílený obsah.

Týdeník Hrot přidává příspěvky, týkající se článků, také na sociální sítě, konkrétně na Facebook, Twitter a Instagram.

Projekt financuje z velké části investor Jan Veverka, známý především pro jeho investice do miliardového startupu Kiwi.cz. Většinovým vlastníkem firmy Hrot je společnost Touzimsky Publishing, dříve Varonisa, jehož statutární ředitelkou je Irena Valentová.

Cena jak tištěné, tak elektronické verze týdeníku je 79 Kč. Čtenářům nabízí taktéž předplatné na čtvrtletí, pololetí a celý rok.

Zobrazeno 1481 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. duben 2020 00:11
Pro psaní komentářů se přihlaste