so., 2. prosinec 2017 17:13

Raper Majk Spirit vystoupí tento měsíc v Sklubu

Majk Spirit se už brzy představí v Olomouci se svojí tour Majk Spirit se už brzy představí v Olomouci se svojí tour Zdroj: www.olomouc.cz
Olomouc – V pátek 8. prosince do olomouckého Sklubu zavítá Majk Spirit se svoji tour. Vystoupení bude trvat od osmi hodin večer do sobotních tří hodin ráno. Vstupné činí 455 korun.

Majk Spirit, vlastním jménem Michal Dušička, také používal pseudonymy jako Dilema, Koko Šajs, Koko NajsSpeezy a Dušo. Je to slovenský raper a člen skupiny H16. Svoji uměleckou tvorbu začal už kolem roku 2000, první skladby nahrával na magnetofonové kazety. V roce 2001 vyšla jeho první píseň „Poézia ulice“, na níž spolupracoval se Suverenem a kterou produkoval Mŕtvy Aleš. Roku 2002 jeho další skladba “Byť či nebyť“ dobyla první příčky hitparád. 2003 se stal členem skupiny H16 a do povědomí lidí se dostal hitem “Nech ti nejebe“.

Majk Spirit je jedním z mála raperů, který si své texty k písním píše sám. Mezi jeho úspěšná alba patří “Jednašestka ftvojem klube“ z roku 2004, “Kvalitní materiál“ z roku 2006, “Čísla nepustia“ 2008 a “Antivirus“ z roku 2009.

Svoje první sólové album Nový člověk vydal v roce 2011 a v roce 2012 získal dvě ocenění v anketě Zlatý slavík – objev roku a nejlepší videoklip roku. V tomtéž roce se stal vítězem ocenění MTV Europe Music Awards v kategorii nejlepší český a slovenský umělec. Na Rádiu Expres premiéroval se singlem “Všetky oči na mne“, se kterým se umístil na čtyřicátém druhém místě nejhranějších skladeb ve slovenských rádiích a na čtvrtém žebříčku domácí tvorby. Roku 2015 vydal další dvě alba s názvy Y white a Y black. Na obou albech s ním spolupracovali zástupci mladší generace například Ben Cristovao, Ewa Farna, Barbora Weiss, Ego, Ektor a další. Nejznámější písní je song Primetime, který má na Youtube více něž dvanáct milionů zhlédnutí.

Zobrazeno 2676 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. prosinec 2017 11:43
Pro psaní komentářů se přihlaste