út., 23. říjen 2018 23:57

Madrid – Plzeň: 2:1. Hosté sahali po senzaci, ale nakonec šampionovi podlehli

Patrik Hrošovský proti Realu Madrid Patrik Hrošovský proti Realu Madrid Zdroj: idnes.cz
Madrid - Fotbalisté Viktorie Plzeň se po ostudném výkonu v Římě připravovali na další zápas Ligy mistrů. Proti sobě měli nejsilnějšího soupeře skupiny, a to úřadujícího mistra této soutěže, Real Madrid. Před zápasem padaly prognózy, že by Český mistr mohl obdržet podobný nebo dokonce horší debakl. Na druhou stranu, Real Madrid nemá od příchodu trenéra Lopeteguiho moc dobrou formu. Naposledy ve španělské La Lize prohrál s průměrným Levante 1:2, což dávalo Viktoriánům alespoň malé naděje na případný úspěch.

V zápase začal aktivněji domácí celek, kdy už v 5. minutě trefil obránce Sergio Ramos tyč. Real se snažil hrát na polovině Plzně, nicméně i hosté měli několik hezkých výpadů. První velkou šanci plzeňských si vytvoříl Milan Petržela, ale skvěle ho vychytal brankář Navas. Prakticky hned z protiútoku odcentroval domácí Vasquéz na Benzemu, který usměrnil míč za golmana Hrušku. Skóre tedy bylo 1:0.

Plzeň hrála od prvního gólu více zataženě, čímž otevírala madridskému celku prostor pro další šance. Ve 23. minutě se Benzema dostal do další akce, ovšem poté špatně odcentroval.

Ve 30. minutě se opět dostali ke slovu plzeňští, kdy si Limberský chtěl obhodit Navase, ale netrefil při tom branku. Vzápetí, stejně jako u prvního gólu, vyrazil Real do rychlého protiútoku. Ke střele se opět dostal Benzema, ale Hruška skvěle zasáhl.

Poté přišla perná čtyřminutovka, když se nejdříve ve 33. minutě za plzeňským brankářem zavlnila síť podruhé po zakončení Garetha Balea, ovšem jeho gól neplatil z důvodu ofsajdového postavení. Ve 36. minutě udělal brankář Hruška hrubou chybu, které nevyužil Isco. Stejný hráč o minutu později hlavičkoval z nebezpečné pozice, ale Hruška tuto šanci skvěle vychytal.

Ve 39. minutě se po dlouhé době osmělili hosté, kdy Řezník vyslal střelu z dálky. Ta ale byla jen propagačního charakteru. Daleko zajímavější byla akce z konce prvního poločasu, kdy měl Hrošovský na kopačce vyrovnání. Ve své velké šanci ale selhal, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase začala aktivněji Plzeň. Ve 48. minutě se dostal do průniku Havel, jehož centr byl odvrácen na roh, ze kterého hosté nic nevytěžili. V 51. minutě se stejný hráč po Krmenčíkově centru dostal do velké šance, ale zamířil ve skluzu vedle.

V 52. minutě se opět osmělili hráči Realu, konkrétně Bale, který vyslal nebezpečnou střelu. Ta proletěla těsně nad břevnem. V 56. minutě přišel druhý gól domácích, který vstřelil Marcelo po nádherné kombinaci s Balem a Valverdem. Šanci na rychlou odpověď měl Petržela, který v 57. minutě vystřelil z dálky těsně vedle.

V 61. minutě se do obrovské šance dostal Modrić, ale jeho střelu kryl Hruška. O deset minut později padl další gól do sítě Plzně, ovšem stejně jako v prvním poločase nebyl uznán pro ofsajd Modriće.

Plzeňští začali v posledních 15 minutách hrát aktivněji, jelikož Real nenapadal v takové míře, jak je u něj zvykem. Svoje šance dokázali hosté využít v 79. minutě, kdy Patrik Hrošovský snížil na 2:1. Stal se tak teprve druhým hráčem českého týmu, který dokázal skórovat na stadionu Realu Madrid. Od té doby se domácí víceméně bránili a nakonec se jim povedlo těsné vítězství udržet.

Zobrazeno 1249 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 10:29
Pro psaní komentářů se přihlaste