st., 16. listopad 2022 19:16

Real potvrdil roli favorita!

Týmové oslavy po vstřelení branky v 70´ Týmové oslavy po vstřelení branky v 70´ Zdroj: Real Madrid
Překvapení v Madridu se nekonalo. Real si došel pro cenné 3 body. Ve 14. kole LaLigy obral o body Cádiz. Gólově se prosadil Militão a krásným volejem Kroos. Za hosty pak výsledek v posledních minutách upravil Pérez. Náskok Barcelony se tak snížil na pouhé dva body.

Možnost zahajovacího výkopu měl hostující celek z Cádizu. Na první střelu zápasu diváci nečekali příliš dlouho. Hned ve 4′ se o první gólový zářez pokusil Vinícius, ale střela mu vůbec nesedla a hostující brankář neměl žádný problém tento pokus zneškodnit. Následně se v 8´ snažil prosadit střelou z hranice vápna Luka Modrić. Naneštěstí jeho střela letěla hodně vysoko nad brankovou konstrukci hostů. O první střelecký pokus hostů se postaral Alex Fernández v 11′, bohužel jeho střela ze střední vzdálenosti branku belgického obra v dresu Realu neohrozila. V 18′ byl odpískán faul, za který Éder Militão uviděl od rozhodčího žlutou kartu. Možnost ujmout se vedení dostal Tchouaméni ve 25′, když si na hranici vápna zpracoval míč. Bohužel pro Los Blancos trestuhodně přestřelil. Po menší roztržce odměnil rozhodčí hráče Vinícius a Fali žlutou kartou ve 28′. O samostatnou akci se pokusil Rodrygo, když obešel 3 hráče Cádizu a dostal se do pokutového území. Naštěstí pro hostující celek včasný zákrok obránce zastavil hráče Bílého baletu a pokračovalo se odkopem od hostující svatyně. Po dalších neúspěšných snahách dostat se do vápna Cádizu musel David Alaba hasit rychlý protiútok, za což uviděl od rozhodčího žlutou kartu v 37′. Brankový účet otevřel Éder Militão ve 40′, když nehlídaný zakončil hlavou krásný centr z kopačky Toniho Kroose. Další žlutou kartu spatřil Rubén Sobrino z hostujícího týmu za podražení ve 44′. Dalekonosná střela Faliho proletěla vysoko nad brankou Bílého baletu a rozhodčí tak ukončil první poločas.

Ve druhém poločase Real pokračoval ve své dominantní hře a míč si držel většinu času na svých kopačkách. Navýšit vedení se pokusil hned ve 48′ Valverde, ale z dobré pozice minul bránu. Naopak v 53′ mohlo dojít ke srovnání skóre, kdy Thibaut Courtois zlikvidoval vynikajícím reflexivním zákrokem tvrdou střelu Rubéna Sobrina. Šestou žlutou kartu v utkání obdržel Iván Alejo za hrubý zákrok v 55′. Trenér Cádizu Sergio se rozhodl svůj tým oživit už v 56´ dvojím střídáním. Na travnatou plochu se dostali Théo Bongonda (Iván Alejo) a Brian Ocampo (Rubén Alcaraz). V 68′ mohl opět chorvatský středopolař Modrić zvýšit vedení svého celku. Jeho střela byla nakonec zablokována a Bílý balet získal možnost zahrávat rohový kop. Po zahrání rohového kopu se míč ocitl za hranicí velkého vápna, kde se k němu jako první dostal Toni Kroos, který ranou z první propálil obranu Cádizu a trefil levý dolní roh branky. V 70′ tak Los Blancos navyšují vedení na 2:0. Na to zareagoval trenér Sergio dalším střídáním. Jako třetí náhradník se nám představil Lucas Peréz (Choco Lozano) v 72′. Hned o minutu později došlo k dalšímu střídání ze strany hostujícího mužstva. Čtvrtým využitým náhradníkem se stal Jose Mari (Juan Cala). O zápis do střelecké listiny se v 77′ pokusil Vinícius, když se osamocený dostal ke střele za hranící velkého vápna. Jeho pokus ale zneškodnil krásným zákrokem brankář Ledesma. Poslední střídání hostů proběhlo v 78′. Na trávník vyběhl Alvaro Negredo (Rubén Sobrino). Další velkou příležitost v 79′ měl na svých kopačkách opět Modrić, který se ocitl sám v pokutovém území. Jeho střela k překvapení všech těsně minula pravou tyč. O zdramatizování utkání se v 82′ postaral střídající žolík Lucas Peréz, který z dorážky trefil pravý horní roh branky. Carlo Ancelotti na to zareagoval sérií střídání – 82′ Dani Ceballos (Rodrygo), 85′ Eduardo Camavinga (Luka Modrić), 88′ Nacho Fernández (Lucas Vázquez). Tím italský trenér rozkouskoval a zpomalil hru. V poslední minutě nastavení se ještě Alfonso Espino pokusil urvat pro svůj tým bod. Bohužel jeho hlavička mířila vysoko nad brankovou konstrukci. Rozhodčí tedy mohl ukončit zápas s výsledkem 2:1.     

Los Blancos si tedy spravili chuť po minulé prohře s Vallecanem a potvrdili roli favorita, když si s klidem dokráčeli pro cenné body. Od první příčky je dělí pouhé dva body. Cádiz se tak propadl na předposlední místo. O odvrácení sestupu se pokusí až 31. 12., kdy budou hostit Almería. Real Madrid ve stejný den zavítá na hřiště 12. Valladolidu. 

Sestava: Real Madrid: Courtois – Mendy – Alaba – Militão – Vázquez (Fernandez) – Kroos – Tchouaméni – Modrić (Camavinga) – Vinícius Júnior – Rodrygo (Ceballos) – Valverde        Cádiz: Ledesma – Espino – Cala (Mari) – Fali – Carcelén – San Emeterio – Alcaraz (Ocampo) – Sobrino (Negredo) – Fernández – Alejo (Bongonda)– Lozano (Pérez)

ŽK: Real Madrid – 18′- Militão, 28′- Vinícius, 37′- Alaba Cádiz – 28′- Fali, 44′ - Sobrino, 55′- Alejo

Branky: Real Madrid – 40′- Militão (Kroos), 70′- Kroos Cádiz – 82′ - Pérez

Zobrazeno 484 krát
Naposledy upraveno: čt., 17. listopad 2022 18:53
Pro psaní komentářů se přihlaste