pá., 15. březen 2019 18:27

Řidička vjela na přejezd, kde právě projížděl vlak

Fotografie z místa nehody Fotografie z místa nehody Zdroj: Policie ČR
Kostelec na Hané – Řidička ve čtvrtek kolem deváté hodiny večer nedala přednost vlaku a vjela na nebezpečný přejezd, kde právě projížděl vlak.

Za volantem osobního automobilu značky Mazda seděla 46letá žena, která vjela na přejezd, kterému chybí závory a světelné signalizace, nedaleko centra města. Tam do ní z pravého boku narazil vlak a vyrazil automobil mimo přejezd. Během nehody utrpěla zranění pouze řidička Mazdy a záchraná služba ji převezla do prostějovské nemocnice. „Výše způsobené hmotné škody jsme předběžně vyčíslili na 200 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí František Kořínek. Alkohol policie vyloučila jak u řidičky, tak i strojvůdce. Příčiny nehody a míra zavinění se v aktuální době stále vyšetřuje.

Na tomto přejezdu už jde o několikátou nehodu osobního automobilu a vlaku za poslední roky. Minulou nehodu zde policie vyšetřovala již v srpnu minulého roku. Zavinil ji 36letý řidič, který vjel také na přejezd v době, kdy právě projížděl vlak. Spolu s řidičem v autě cestovalo i dítě. To s lehkými zraněními transportovala letecká záchranná služba do Olomouce. Ostatní účastníci nehody nautrpěli žádná zranění.

Zobrazeno 1297 krát
Naposledy upraveno: so., 16. březen 2019 12:51
Pro psaní komentářů se přihlaste