čt., 28. duben 2022 23:59

Ronaldo se vrátil zpět na hřiště. Svůj 100. gól v Premier League věnoval zesnulému synovi

Ronaldo oslavuje gól zdvižením prstu k nebi Ronaldo oslavuje gól zdvižením prstu k nebi Zdroj: Reuters
Londýn - Cristiano Ronaldo se po ztrátě svého syna navrátil na fotbalový trávník. V zápase proti Arsenalu skóroval svůj stý gól v Premier League a věnoval ho zesnulému synovi. Po vzoru Liverpoolu věnoval i Arsenal Ronaldovi minutový aplaus, aby hvězdnému Portugalci projevil podporu po úmrtí jeho novorozeného syna. Manchester United si prohrou s Arsenalem zkomplikovali ligový boj o evropské poháry.

V pondělí 18. dubna zveřejnil Cristiano Ronaldo se svou partnerkou Georginou Rodríguez na svůj twitterový profil zdrcující zprávu o úmrtí jednoho z novorozených dvojčat: „S nejhlubším smutkem musíme oznámit, že náš chlapeček odešel. Je to ta největší bolest, jakou může rodič pocítit. Jen narození naší holčičky nám dodává sílu prožívat v tuto chvíli alespoň nějaký pocit naděje a radosti. Chtěli bychom poděkovat doktorům a sestřičkám za jejich odbornou péči a podporu. Ztrátou jsme zdrceni a laskavě žádáme o soukromí v této těžké chvíli. Náš chlapečku, jsi náš anděl. Vždy tě budeme milovat.“

Manchester United, za který Ronaldo nastupuje, prohrál proti Liverpool 4:0. Ronaldo si vzal na zápas volno, to však fanoušky Liverpoolu nezastavilo a ukázali, že alespoň myšlenkami s Ronaldem jsou a soucítí s ním. V symbolické sedmé minutě utkání, podle čísla na dresu Ronalda, spustili minutový potlesk a zpěv klubové hymny You’ll never walk alone (Nikdy nepůjdeš sám). I hráči obou celků do zápasu nastoupili s černou páskou na pažích upomínající Ronaldovu ztrátu.

„Jeden svět… Jeden sport… Jedna velká rodina. Díky Anfielde. Já ani moje rodina nikdy nezapomeneme na tuto chvíli respektu a soucitu,“ poděkoval prostřednictvím instagramového účtu Ronaldo.

Po vzoru Liverpoolu se v dalším kole Premier League k minutovému potlesku přidal i Arsenal a vyjádřil podporu Ronaldovi, který v sobotu, čili šest dní od oznámení ztráty syna, do zápasu nastoupil. Do zápasu zasáhl gólem v čtyřiatřicáté minutě, kdy snižoval na 2:1 pro Arsenal. Svůj 100. gól v Premier League věnoval svému zesnulému synovi. United zápas prohráli 3:1 a svým zaváháním si zkomplikovali boj o evropské poháry.

Ronaldo se stal teprve čtvrtým fotbalistou, kterému se podařilo vstřelit sto gólů ve španělské La Lize a anglické Premier League.

Zobrazeno 351 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:27
Pro psaní komentářů se přihlaste