st., 13. březen 2019 21:16

RÝSUJÍ SE TŘI NOVÉ LETECKÉ SPOJE Z OSTRAVSKÉHO LETIŠTĚ

Mezinárodní Letiště Leoše Janáčka Ostrava Mezinárodní Letiště Leoše Janáčka Ostrava Zdroj: Facebook Letiště Ostrava
Moravskoslezský kraj – Vedení Moravskoslezského kraje a společnosti Letiště Ostrava přesvědčují letecké dopravce o tom, že mošnovské letiště je skvělým místem pro pravidelné letecké spoje a nákladní leteckou dopravu. Od letošního září se rýsují další tři nové letecké linky.

Management Letiště Ostrava a vedení Moravskoslezského kraje zahájilo intenzivní jednání o jiné pravidelné lince do Evropy i zemí mimo Evropu z mošnovského letiště ihned poté, co společnost ČSA v polovině ledna ukončilo pravidelný letecký spoj Praha – Ostrava.

Tato linka zcela jistě nebude směrovaná do Prahy, ale do jiného významného evropského HUBu. A jsme velmi blízko zahájení pravidelného leteckého spojení. Finalizujeme smlouvu s přepravcem, který s jedním přestupem spojí Ostravu a Moravskoslezský kraj s celou Evropou a destinacemi v severní Americe a Asii. V současnosti se pracuje na detailech smlouvy a letového řádu. Nové spojení oznámí přepravce v květnu, počítáme s tím, že létat začne letos v září,“ uvedl dnes generální ředitel Letiště Ostrava Jaromír Radkovský.

Kraj i letiště doufají, že budou tentokrát díky svým zkušenostem z minulosti úspěšnější. Před dvěma lety se jim dopravce provozujícího letecké linky z Letiště Leoše Janáčka Ostrava do Amsterdamu a Helsinek nepodařilo přesvědčit.

„Potřebujeme pravidelné přímé letecké spojení do západní Evropy, do destinací, jejichž hospodářství je orientované na odvětví, která jsou stěžejní pro další ekonomický rozvoj Moravskoslezského kraje. Jde především o IT technologie a služby, logistiku a lehké strojírenství. Potřebujeme spojení s významným mezinárodním dopravním uzlem, který by zlepšil dopravní dostupnost regionu. Jen tak udržíme v kraji dnešní investory a přilákáme nové. Proto jsme připravení tyto lety spolufinancovat formou závazku veřejné služby, podobně jako je tomu u vlaků a autobusů,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Unucka.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava minulý rok odbavilo do 23 destinací o 16,6% více lidí než předešlý rok. Vedení letiště očekává velmi úspěšnou letní sezónu i letos, nabízí celkem 17 destinací v oblíbených letoviscích.

Zobrazeno 1933 krát
Naposledy upraveno: st., 13. březen 2019 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste