ne., 30. říjen 2016 10:36

Sampdoria v domácím prostředí vyzve Inter

Mauro Icardi právě rozhodl zápas Interu proti Turínu. Mauro Icardi právě rozhodl zápas Interu proti Turínu. Zdroj: inter.it
Janov - Jedním ze zápasů jedenáctého kola italské Serie A bude i souboj mezi Sampdorií a Interem, tedy dvou týmů, které zatím v této sezoně zůstávají za očekáváním.

Domácí Sampdoria jde do utkání ze šestnáctého místa tabulky, což je pro fanoušky blucerchiati určitě málo. Svěřenci trenéra Giampaola utrpěli uprostřed týdne svou pátou ligovou porážku v sezoně, když padli 1:4 na hřišti mistrovského Juventusu. I přes jednoznačný výsledek ale Sampdoria neodehrála špatný zápas, což na tiskové konferenci ostatně zmínil i Giampaolo: „Chtěli jsme to Juventusu zkusit znepříjemnit a to se nám po snížení na 1:2 i dařilo. Proti Interu ale musíme hrát ještě lépe.“ A podle všeho bude Sampdoria vycházet z týmového výkonu, alespoň by si to její trenér přál: „Inter disponuje skvělými individualitami. V útoku mají velkou kvalitu, hlavně ve hře jeden na jednoho. Budeme se snažit bránit kolektivně. Je potřeba hrát týmově.“ K tomu domácím nepomůže zraněný brankář Viviano, mezi tyčemi tak potřetí za sebou dostane šanci zkušený Puggioni. Na marodce jsou i obránci Dodo s Pavlovičem a k dispozici není ani záložník Carbonero. Nejistý je kvůli problémům se zády i start kapitána Angela Palomba.

Inter má po deseti ligových zápasech na kontě čtrnáct bodů a to zatím stačí jenom na jedenácté místo v tabulce. V klubu nepanuje nejlepší atmosféra, náročné fanoušky nerozezlily jen nevyrovnané výkony jejich týmu, ale i kontroverzní pasáže z právě vydané autobiografie Maura Icardiho, současného kapitána Interu. Tyto problémy zdánlivě ustoupily po minulém kole, když právě Icardi dvěma góly zařídil výhru 2:1 proti Turínu a zároveň tak podržel ve funkci trenéra Franka de Boera, o jehož konci už se čile spekulovalo. Na tiskové konferenci pak de Boer burcoval svůj tým, aby výkon proti Turínu zopakoval i proti Sampdorii: „Chci od nás vidět stejný přístup a stejnou disciplínu. Je důležité, abychom byli kompaktní, chceme fanouškům ukázat, že jsme jeden tým.“ Na závěr tiskové konference novináři de Boera vyzvali, aby své dosavadní působení v Interu zhodnotil. „Dal bych si sedm bodů z deseti. Udělali jsme velký pokrok, a i když jsme zažili lepší i horší momenty, tak máme jasný směr a předem daný cíl.“ Inter bude muset každopádně za svými cíli zatím jít bez trojice záložníků. Mela a Kondogbiu nepustí do zápasu proti Sampdorii zranění, Medel bude chybět kvůli disciplinárnímu trestu za úder loktem ze souboje s Atalantou.

Nedělní utkání, ve kterém má jak Sampdoria, tak Inter co napravovat, odřídí na stadionu Luigi Ferraris rozhodčí Mazzoleni.

Zobrazeno 1480 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. říjen 2016 20:50
Pro psaní komentářů se přihlaste