ne., 22. říjen 2023 19:35

Šaty, dorty, prstýnky a mnoho dalšího. Hradec Králové podruhé uspořádal Svatební veletrh

Svatební šaty Svatební šaty Zdroj: Aneta Nekvindová
Hradec Králové - Pro budoucí nevěsty a ženichy přichystali organizátoři druhý ročník Svatebního veletrhu. Akce se konala 13. a 14. října v budově A Univerzity Hradec Králové. Bohatý program nabídl módní přehlídky, živou hudbu a rady o svatebních rituálech a ceremoniích. Na veletrh dorazilo mnoho vystavovatelů, kteří návštěvníkům ukázali svatební šaty, dorty, prstýnky, líčení a spoustu dalších věcí. Vstup byl pro všechny zdarma.

Zájemci o svatební dění mohli na Univerzitě Hradec Králové navštívit Svatební veletrh. Akce se uskutečnila v pátek 13. října odpoledne a v sobotu 14. října. Návštěvníci viděli svatební šaty a obleky, ochutnali dorty a jiné cukrovinky, nechali si poradit s výběrem prstýnků a dámy vyzkoušely líčení. Vystavovatelé si pro budoucí novomanžele připravili ukázky svatebních tiskovin, dekorací a fotografií. Jednotlivé stánky se nacházely jak v přízemí, tak v prvním patře, odkud měli diváci dobrý výhled na hlavní pódium.

Součástí programu byly módní přehlídky svatebních a společenských šatů. Sedm dívek postupně předvedlo několik rób ze svatebního salonu Cher, který sídlí v Náchodě. Dále si diváci poslechli sólovou hru na housle a vyslechli pozitiva a negativa živé hudby na svatbě. Markéta Van Prchalová pak promluvila o svatebních rituálech a ceremoniích. Nevěsty se mohly inspirovat ukázkou líčení a účesů. Zájemci dostali odpovědi na otázky ohledně prstenů a písní na svatební obřad, řešily se i současné módní trendy. Organizátoři také přichystali soutěž o svatební dort v hodnotě pěti tisíc korun.

Svatební veletrh se v Hradci Králové konal podruhé. Loňský ročník proběhl velmi podobně - na stejném místě a s totožným programem. V letošním roce se podobná akce uskuteční ještě například v Opavě, Brně, Ostravě, Benešově, Valticích, Havlíčkově Brodě a Plzni.

dorty2výzdoba2

Zobrazeno 306 krát
Naposledy upraveno: ne., 22. říjen 2023 22:51
Pro psaní komentářů se přihlaste