út., 7. prosinec 2021 18:53

Schick pálil ostrými. Během 27 minut se trefil hned čtyřikrát.

Takto oslavoval Patrik Schick svůj 4. gól Takto oslavoval Patrik Schick svůj 4. gól Zdroj: Bayer 04 Leverkusen
Leverkusen - Ve 14. kole německé Bundesligy přivítali fotbalisté Leverkusenu na svém hřišti soupeře z Greuther Fürth. S posledním týmem tabulky si hravě poradili a porazili ho 7:1. Mezi střelce se zapsal hned čtyřikrát český útočník Patrik Schick, který odehrál teprve svůj druhý zápas po zranění kotníku.
Sestřih utkání Leverkusen - Fürth Bundesliga

Leverkusen šel do zápasu jako jasný favorit, jeho protivník se nachází na posledním místě tabulky s pouhým jedním bodem a vyhrát byla povinnost, kterou splnil. Ve 12. minutě otevřel skóre francouzský mladík Adli a poslal tak domácí do vedení. Zanedlouho se v 17. minutě prosadil Tapsoba a vedení zdvojnásobil. Hosté v 33. minutě snížili zásluhou Jeremyho Dudziaka. Leverkusen nenechal nic náhodě a ještě před poločasovým hvizdem po Schickově přihrávce zvýšil na 3:1 obránce Hincapié..
Zatímco první poločas si Schick nepřipsal ani jednu střelu na bránu, tak v druhém poločase ho nikdo nedokázal zastavit. V 49. minutě si už připisoval první gól po přihrávce Adliho, který před bránou našel osamoceného Schicka a ten do brány míč doklepl, jeho druhý gól padl obdobným způsobem v 69. minutě a stav utkání byl již 5:1. Český útočník lačnil po hattricku a přání se mu splnilo. V 74. minutě natrefil Bellarabi břevno a míč se odrazil k Shickovi, který pohotově míč hlavičkoval do brány. Svůj výkon ozdobil v 76. minutě dalším gólem a zvýšil na konečných 7:1 a oslavil jej svou typickou oslavou, kdy stadionu ukázal své bicepsy. 

„Jsme hrozně rádi, že se nám Patrik vrátil. Enormně se zvedla konkurence a úroveň v našem útoku, je dobře, že se hned gólově chytil,“ hodnotil Schickův návrat švýcarský kouč Leverkusenu Gerardo Seoane.

„V prvním poločase jsem neměl žádnou šanci, ani jsem nevystřelil na bránu. Pak to ale bylo jako s lahví kečupu - otevřete ji, nejdřív se nic neděje, a pak všechno naráz vyteče.“ Takto Schick vtipně komentoval svůj střelecký výkon po zápase. Navíc si připsal již 12. branku sezóny a v tabulce nejlepších střelců Bundesligy předehnal Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund, na krále tabulky Lewandowského ztrácí 4 góly, nutno ale poznamenat, že polský útočník v letošním ročníku soutěže zatím nezmeškal ani jeden zápas kvůli zranění.

„Když máte za zády takové parťáky, víte, že se budete dostávat do šancí, že vám nachystají skvělé pozice. A já chci týmu pomoci nejlépe, jak umím, chci nám vystřílet Ligu mistrů,“ podělil se Schick o své cíle, které by se mohly naplnit už tuto sezónu, Leverkusen se v tabulce Bundesligy nachází na 3. místě, zajišťujícím postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Vývoj stavu utkání Bayer 04 Leverkusen - SpVgg Greuther Fürth: 

12. minuta 1:0 Adli (Diaby)
17. minuta 2:0 Tapsoba (Wirtz)
33. minuta 2:1 Dudziek
44. minuta 3:1 Hincapié (Schick)
49. minuta 4:1 Schick (Adli)
60. minuta 5:1 Schick (Diaby)
74. minuta 6:1 Schick
76. minuta 6:1 Schick (Wirtz)


Zobrazeno 841 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 21:03
Pro psaní komentářů se přihlaste