po., 25. březen 2024 02:43

Sedlecká pouť v Kutné Hoře přichází s Velikonocemi a do města přijedou nejen koledníci

Sedlecká pouť a Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele Sedlecká pouť a Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele Zdroj: https://www.kutnahora.cz/calendar/sedlecka-pout-2
Sedlecká pouť je jednou z největších a nejoblíbenějších poutí v České republice a každoročně přiláká tisíce návštěvníků. Tento rok tomu nebude jinak a spolu se spoustou návštěvníků město zaplaví i koledníci.

Po roční pauze se Sedlecká pouť opět vrací do Kutné Hory. Tato tradiční velikonoční událost, která se koná na okraji města po více než sto let, opět láká tisíce návštěvníků, kteří přijdou vyzkoušet oblíbené atrakce nebo prozkoumat rozmanitý sortiment na stánkovém prodeji. Jedna z největších poutí v České republice probíhá od čtvrtka 28. března do pondělí 1. dubna 2024.

Návštěvníci mohou očekávat mnoho různých atrakcí, včetně nových možností. Sedlecká pouť každý rok nabízí širokou paletu zábavy pro všechny věkové skupiny. Lidé se mohou opět těšit na tradiční atrakce, jako jsou kolotoče, střelnice, házecí hry a mnoho dalších, které zaručují nezapomenutelné zážitky pro celou rodinu. Navíc pro ty, kdo hledají trochu adrenalinu, jsou k dispozici i modernější atrakce.

Sedlecká pouť představuje skvělou možnost pro získání originálních ručně vyráběných suvenýrů, uměleckých děl a tradičních českých výrobků, které nabízí stovky prodejců ve dvou hlavních ulicích. Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na bohatý výběr pochutin, zahrnující tradiční české speciality i mezinárodní kuchyni. Vstup na poutní areál je tradičně zdarma, avšak cena vstupného na jednotlivé atrakce se pohybuje v rozmezí od 50 do 300 korun.

Už jen kontrast, který poskytuje, každým rokem vyvíjející se pouť a UNESCEM chráněné, historické město je opravdu pohled, která se nenaskytne na jiné pouti. S velkým množstvím návštěvníků a areálem poutě také přichází dopravní problémy, proto bude Sedlec, část Kutné Hory, kde se akce koná, uzavřená. Pouť je však položena pouhá kilometr od hlavního vlakového nádraží.

Zobrazeno 246 krát
Naposledy upraveno: út., 26. březen 2024 08:29
Pro psaní komentářů se přihlaste