čt., 28. duben 2022 13:54

Seriál Arcane se navzdory škrtům v animačním oddělení Netflixu dočká pokračování

Plakát pro seriál Arcane Plakát pro seriál Arcane Zdroj: https://arcane.com/en-us/media/ - official Artwork
Dobrá zpráva pro všechny fanoušky Arcane, seriál i přes veškeré škrty ze strany Netflixu bude pokračovat. Nových dílů bychom se mohli dočkat v roce 2023.

Netflix byl sice kvůli poklesu předplatného a klesajícím cenám akcií nucen propustit část zaměstnanců svého animačního oddělení, seriálový hit Arcane ze světa League of Legends by to ale ovlivnit nemělo. Riot Games totiž tento týden oznámili, že přípravy na druhou sezónu Arcanu jsou již v plném proudu.

Vývojáři League of Legends v jednom rozhovoru potvrdili, že se Arcane zcela oddělil od Netflixu a produkce seriálu spadá výhradně pod Riot Games, kteří na něm budou spolupracovat s francouzským studiem Fortiche. To mimo jiné vytvořilo velmi oblíbené propagační video s názvem RISE pro světový šampionát League of Legends v roce 2018.

Společnost Netflix, která je již několik let naprosto dominantní v oblasti streamování seriálů či filmů, se odhodlala k radikálnímu kroku prakticky zrušit své animační oddělení. Spousta připravovaných titulů tak byla v polovině výroby vyřazena. K tomuto opatření přistoupila výkonná rada Netflixu poté, co firma zveřejnila, že za první čtvrtletí prodělala 54 miliard dolarů.

Oficiální datum vydání druhé série nebylo zatím stanoveno, nicméně se očekává, že by nové epizody měly vyjít někdy v roce 2023.

 

Zobrazeno 611 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste