pá., 5. prosinec 2014 13:16

Seriálový hit Hra o trůny se proměnil v herní adaptaci

Celosvětový fenomén Hra o trůny nyní přichází jako herní adaptace. O její vznik se postarala společnost Telltale Games. Hra bude mít celkem šest epizod, z nichž první s názvem Železo z ledu vyšla v úterý 2. prosince.

 

Hráč bude ovládat rod Forresterů, který seriáloví fanoušci neznají. Forresteři, kteří jsou podřízení Starkům, se totiž do seriálu nevešli a vyskytují se jen v knižní předloze George R. R. Martina, v páté knize ságy s názvem Tanec s draky. Hráč se postupně vtělí do pěti členů rodu Forresterů nebo některého z jejich služebníků. V průběhu hry bude hráč muset činit rozhodnutí, která následně ovlivní celý další vývoj příběhu.

Kromě méně známého rodu Forresterů se ale hráč setká také se slavnými postavami ze seriálu. Nebude chybět královna regentka Cersei Lannister, polomuž Tyrion Lannister, po trůnu dychtící Margaery Tyrell nebo bastard Ramsay Snow. Samotní herci nadabovali také své seriálové postavy.

Hra je zasazena do období od konce třetí až k událostem páté série, kterou diváci uvidí v dubnu příštího roku. Další epizody trůnové adventury (druh počítačové hry, kde hlavní hrdina plní různé úkoly) bude Telltale Games vydávat postupně pod názvy Ztracení lordi, Meč v temnotě, Synové zimy, Doupě zmijí a Ledový drak.

Zatím sklízí herní adaptace převážně kladné hodnocení. „Obtížná rozhodnutí, sehrané původní postavy v zajímavých situacích a silný, provokativní konec odstartoval novou herní sérii Hry o trůny skvělým způsobem,“ napsal Dan Stapleton na serveru ign.com.

Hru bude možné hrát na Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 a Xbox One.

 

Zdroj obrázku: www.technobuffalo.com

Zobrazeno 1372 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste